Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MADONNA’YI Madonna yapan yüzde 50 skandallar ve şov, yüzde 50 de müzik dersek, işte o müzikal yüzde 50’nin en kıymetlisi ‘Ray of Light’ın 20. yaşı kutlanıyor şu günlerde. Britpop’un yükselişte olduğu, tüm dünyada en önemli grubun Spice Girls olarak kabul edildiği günlerde ne yapacağı merak edilen Madonna, albümden alınan ilk tekli ‘Frozen’ı piyasaya sürdüğünde her kesimde bir şaşkınlık oluşmuştu.

        Üstelik sadece müzikal bir devrim değildi bu. 40 yaşında yaptığı bu albüm yaş ayrımcılığı için de güzel bir hareket olmuştu. 30’unu geçen starların gençlerin ilgisini kaybettiği 1998’de, gündelik pop ile underground dans akımlarını birleştirip neye uğradığımızı şaşırtmıştı.

        İngiliz müzik adamı William Orbit’le çalışarak üzerinden 20 sene geçince kendi başına bir ikon haline gelecek olan albümü yaptılar. Öyle ki o güne kadar onu görmezden gelen muhafazakâr Grammy jürisi bile onu ödüllere boğmaktan alamadı kendini. Albümdeki spritüel içerikle de günümüzdeki kişisel gelişim furyasının tohumlarını atan Madonna’nın bu sene çıkması beklenen yeni albümü gelene kadar sahip olduklarının en iyisini unutmamak lazım.

        ********

        Boğaz’a ada havası

        YAZ mevsimine ulaşmamıza az kalmışken, yeni mekân haberleri gelmeye başlıyor. Birkaç yazdır bir hayli popüler olan adalardan Symi’de bulunan ve en az ada kadar ünlü olan deniz ürünleri restoranı Manos, İstanbul piyasasına girmek üzereymiş. Ortaköy’deki Capricorn’un performansından mutlu olmayan D.ream’ciler Manos’un Türkiye’deki ilk restoranına ortak olmuş.

        Mekânın orijinalinde yer alan tabakların havaya uçtuğu sirtaki geceleri Boğaz’a da taşınacak mı merak ettim doğrusu. Mekânına gelen herkesle ilgilenen mekân sahibi Manos da bizzat restoranın başında duracakmış. Müdavimleri arasında Tarkan, Semiramis Pekkan gibi isimler bulunan mekânda Sezen Aksu konuk sanatçı olarak sahne almış hatta. Adadaki renkli günler bakalım ne şekilde taşınacak?

        ********

        Berklee’den Türk popuna

        GEÇEN sene Jabbar ve Deeprise’ın Raf’ı sürpriz bir atakla yılın şarkısı olunca deep house ve nu-disco katkılı şarkıların artacağını tahmin etmek çok da zor olmadı. Jabbar rüzgârından yararlanmak için alelacele şarkılar piyasaya sürüldü ama pek tutan olmadı.

        95 doğumlu Berklee öğrencisi Cem Pilevneli ile Tarık Sarul’un yaptığı ‘Kendimi Gecelere Veremem’ ise bu anlamda son dönemin en dikkat çeken şarkısı oldu. Sözünü müziğini kendi yapan Pilevneli’nin Amerika görmüş vizyonu bakalım Türk popuna neler ekleyecek.

        ********

        Blogger istilası

        BİR ay önce İngiliz blogger Elle Darby’nin bedava otel odası isteme talebini sosyal medyaya verip blogger’la dalga geçen otel sahibi ülkemizde de kahraman oldu. Mekânı olan, olmayan herkes sosyal medya fenomenlerine bu olay üzerinden yürümeye başladı. Nedeniyse güya mekânlar, kendilerine bedava yeme içme talebinde bulunan fenomenlerden bıkmış.

        E blogger’lar ilk çıktığında onları ağırlayabilmek için atılan taklalar ne çabuk unutuldu? Sonuçta firmalar bu kadar desteklemese en gözde mesleklerden biri haline gelmezlerdi. Galiba takipçi satın alarak sayılarının 10 katına çıkacağını hesaplayamadılar. Bir de hâlâ konaklama ya da yeme içme karşılığında sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların beleşçilik değil bir tür ticaret olduğu anlaşılamadı, devir değişeli bir hayli oluyor.

        Diğer Yazılar