Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MİLANO Moda Haftası oldukça ihtişamlı bir şekilde geçmesine rağmen artık unutulmak zorunda çünkü salı günü itibarıyla Paris Houte Couture defileleri başladı ve haliyle modanın kalbi de beyni de Paris’e taşındı. Henüz pazartesi sona eren Çin yılbaşı kutlamaları için şehre gelen turistleri de sayarsak Paris bu hafta kalabalık ve kar sayesinde en soğuk günlerini geçirdi. Ama tarihin en soğuk günleri bile Paris ritüellerini yapmaktan alıkoyamadı kimseyi. Şehirdeki ilk şaşkınlığımı terör yüzünden etrafı korumaya alınan Eyfel Kulesi’nde yaşadım. Eskiden özgürce dolaşabildiğin Eyfel Kulesi ve çevresi tel örgülerle çevrilmiş, inşaat alanına dönmüş. Eyfel’in altına güvenlik kapısından geçerek girebiliyorsun. Altına girince ne oluyor derseniz koca bir hiç ama eskiden serbest olan şeyin yasaklanması bir tuhaf işte. Ama iş moda ve eğlence hayatına gelince her şey yolunda! Klasik severlerin vazgeçilmez tutkusu Hotel Costes yine moda haftasının en hararetli yeri. Pazartesi gittiğimiz mekânın bahçesinde masa ayırtmak için moda haftası döneminde 1000 Euro ekstra para ödemek zorunda kalıyormuşsunuz. Boş yer bulmak yine de hayli zor oluyormuş. Caydırıcı bir sistem değil yani. Ama dünyanın dört bir yanından gelen tasarımcılar, modeller ya da moda markalarının satın alma sorumluları ile tanışabilme olasılığı göz önüne alınırsa, bağlantı için 1000 Euro ödemek abartılı bir rakam değil tabii.

        AÇILIŞ SAVAŞLARI

        Paris Moda Haftası’nın açılışında genç marka Koche ve efsanevi Dior savaşı vardı. Dior, Rodin Müzesi’ni mesken olarak seçerken Koche ise 400 seçkin davetlisini Casino de Paris’te ağırladı. 18’inci yüzyıldan kalma mekân, 70’lerde Yves Saint Laurent’in dizayn ettiği, efsanevi isimleri sahnesinde ağırlayan bir konser alanı olunca defile de hayli ilginçti. Modeller seyircilerin oturma bölümünden dolanıp sahnede toplandı. Markanın sahibesi Christelle Kocher, bu sene 90’lı yılların diskosunu podyuma taşımıştı. Geniş kazaklar, büyük beden gömlekler, bol boru paça pantolonlar, metalik parlak kumaşlarla birleşince ortaya çok şık ama tamamen sokak stili parçalar çıkmış. Markanın davetlisi olarak Paris’te bulunan Merve Özbey, defile sonrası yapılan partide oldukça eğlendi. Sokak modasına uygun giydiği pijamamsı takımı ile Fransız basınının ilgisini çekti tabii. Partiye katılan davetlilerin şıklıktan çok rahatlığına önem vermesi ayrı bir yazı konusu olmayı hak ediyor...

        ***********

        FARKIM NADİR OLMAK!

        TÜRKİYE’DE ilk kez yürütülen “Farkım Nadir Olmak, Elini Uzat Farkındalık Yarat” adlı nadir hastalıklar farkındalık kampanyası kapsamında ünlü fotoğrafçı Aytekin Yalçın, aralarında benim de olduğum oyuncu ve müzisyenlerden oluşan ünlü isimlerle özel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Kampanyaya destek veren isimler kot pantolon giyerek dünya çapında nadir hastalıklara dikkat çekmek için gerçekleştirilen “Jeans for Genes” hareketine katıldı. Verdiğimiz ilk destek umarım her yıl 28 Şubat’ta tekrar edile edile Türkiye’de nadir hastalıkları olan kişilerin zorlu yolculuğuna dikkat çekecek ve kamuoyunda farkındalık yaratacak.

        Diğer Yazılar