Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MODA dünyasındaki son gelişmelerin en mutlu edici olanı artık eşofman altlarını geçirip davetlere katılabilecek olmamız. Önceki hafta birkaç defileye katıldığım Paris Moda Haftası’nda bir defileye takım elbiseyle katıldığım için kendimi rahatsız hissedebileceğim hiç aklıma gelmemişti. Davetliler şov alanına o kadar rahat (ama bir o kadar da stil) kıyafetlerle gelmişlerdi ki sinir oldum. Eşofman altı ve stiletto kombinleri mi istersiniz, üzerine bildiğiniz battaniyeye sarınıp gelenler mi istersiniz, hepsi mevcuttu.

        Evet, yaklaşık 3 senedir moda dünyasında kasmadan, rahat rahat giyinmek modası yükselişte ama olayın buralara varacağı kimsenin aklına gelmezdi. Sadece hafta sonu giymeyi tercih ettiğimiz eşofman takımların ya da kapüşonlu üstlerin artık şık davetlere girdiğini şaşırarak gözlemledim.

        SUÇLU PİJAMALAR

        Rahatlık akımı gözünü sevdiğim 90’ların bize başka bir hediyesi. 90’ları hatırlarsınız, geniş sweatshirt’ler, yüksek bel rahat pantolonlar ve gündelik kıyafetlerin altına giyilen spor ayakkabılarla herkes pek mutluydu. İşte o dönemin rahatlığı pijamaların moda olmasıyla birlikte bir kırılma yaşadı. Her şey partilere pijama takımlarıyla giden kadınların başının altından çıktı desek haksızlık etmiş olmayız sanırım.

        Pijamadan eşofmana dikey geçişse 90’lar akımının geri gelmesiyle yaşandı. Çünkü insanlar artık zahmetsiz şıklık peşinde. Herkes rahat olmak istiyor, bu yüzden kalıplar bollaşmaya başladı.

        Dar paçalar gidiyor, yüksek belli pantolonlar geliyor. Jean’ler, ayrı renkte jean’lerle kombinleniyor. Baştan aşağı her türlü jean tonunu üzerinizde taşımak aşırı derecede moda. Eşofmanla kombinlenen jean’lerse çarpı iki bonus puan kazanıyor. Havaalanlarında bile takımlı erkekler ya da döpiyesli kadınlar görmek neredeyse imkânsızlaştı.

        ***********

        NELER GİYMELİ?

        RAHATLIK ön planda olacak diye evde giydiğiniz eşofmanla dışarı fırlamıyorsunuz tabii ki, pijama da giyseniz eşofman da belli bir sisteme uygun olması şart. Ama şöyle bir güzellik var ki artık spor çıkışı bir partiye katılacaksanız eve gidip süslenmenize gerek kalmadı. En fazla ayakkabıları şıklaştırıp eşofmanınızla bir davete katılabilirsiniz. Giydikleriniz görüntü olarak biraz dağınık durabilir ama önemli olan içinde rahat etmeniz.

        Hani bir ara takım elbise altına spor ayakkabı giyenlerle dalga geçilirdi ama şimdi herkes giyiyor ya, o hesap.

        Eğer bu trende ayak uydurmak istiyorsanız biraz aksesuvarlara yatırım yapmak lazım tabii. Havuz tabanlı, kaba spor ayakkabılar, bel çantaları, ince kumaştan kullanışlı sırt çantaları, beyzbol şapkaları, büyük güneş gözlüklerinden edinmek lazım. Görüntünüz pazar günü Cihangir’e kahvaltıya gider gibi oldu mu tamamsınız.

        ***********

        ALTERNATİF KLİPLERDE OLAN BİTEN

        - Derin Sarıyer bir yandan köklü markası Derin Design ile uğraşırken diğer yandan müzikal kariyerini beslemeye devam ediyor. Serkan Çeliköz’ün düzenlediği ‘Sonbahar Bizi Arar’, minimal klibiyle üzgün ama mutlu bir şarkı olmuş. Multi yetenekli insanların hastasıyım.

        - Rock tınılı alternatif grupların en gençlerinden Keti, ‘Hayat Böyle’ isimli şarkısında Fatma Turgut’la düet yapmış ve kimyaları oldukça tutmuş. Fatma’nın genç isimleri destekleme çabası da grup elemanı Egemen Sarıkaya’nın yazdığı şarkı da başarılı.

        - Jabbar’ın Deeprise ile birlikte yaptığı ‘Geçmiş Değişmez’i dinlediğimde Mahmut Orhan’ın dans şarkılarında başımıza sardığı ağlak keman ritimleri olmasaymış keşke dedim. Ama Jabbar tadı bir başka tabii, keşke albüm formatına geçse de uzun uzun dinlesek.

        Diğer Yazılar