Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞEHRİN en tasarım en moda haftası olan MercedesBenz Fashion Week İstanbul bu sezon da hayatımıza renk getirdi. Açılış gecesinde moda insanlarının toplandığı iyi bir parti düzenlenmişti. Yerinde ve şık kalabalık eğlenmek için hazırdı ama MBFWI boyunca gezilebilecek bir sergi yaratan moda fotoğrafçısı Tamer Yılmaz’ın partiden önceki gün anjiyo olması geceye damgasını vurdu. Bu seneki moda haftası bu sayede şoke olan suratlarla başladı. Ertesi gün ise sezonun başlangıcı Cantinery’de Vogue Dergisi’nin verdiği bir yemek ile yapıldı. Kurulan uzun masada yapılan sohbet tabii ki moda haftası üzerineydi. Yemek bitip defile heyecanları başlayınca ilk olarak erkek tasarımcı Gökhan Yavaş’ın defilesini izleyip ardından Shangri-La’da yapılan Raşit Bağzıbağlı’nın 10’uncu yıl defilesine ışınlandık. Raşit’in yarattığı pırıl pırıl şık kadınlar ve defile için seçilen makyajlar çok beğenildi. Tasarımcı, moda dünyasındaki 10’uncu yılında sofistike ve seksi kadınlar yaratmaya devam ediyor. İlk günün son aktivitesi Pera Palas’ta Lug Von Siga’nın Japon esintili defilesiydi. Büzgüler, volanlar ve incecik kumaşların başköşede olduğu çok iyi bir kreasyondu. Tabii ki markanın tasarımcısı Gül Ağış defile sonunda alkış yağmuruna tutuldu. İkinci günün ilk defilesi Miin markasının yaratıcısı Kadir Kılıç’ın kreasyonuydu. Finalde Hande Yener’i çıkarması biraz ilgiyi dağıtsa da bugüne kadar en yaratıcı koleksiyonunu sunan tasarımcı harika bir işe imza attı. Bu sene erkek tasarımlarına da geniş yer vermesi oldukça sevindiriciydi doğrusu. Miin’in arkasından bir başka alternatif isim Deniz–Beg Berdan defilesine koştuk ki onların defilesi her sene merakla beklenenler listesinde ilk sırada. Tasarımlar kadar sahnedeki şovu da merak ettiğiniz Berdanlar’ın tasarımları bu sene de en çok iz bırakanlardan olacak.

        EN ÜNLÜ BENİM ÜNLÜM

        Moda haftasında tasarımlar kadar defile ünlüleri de konuşuldu tabii. Miin’in starı Hande Yener’ken Belma Özdemir defilesinde Sertab Erener’i kullandı. Bugün yapılacak Tuvanam defilesinin starı Çağla Şikel’ken Cihan Nacar ise Tülin Şahin ve Merve Özbey’i kendi tarzındaki mayolarıyla podyuma çıkaracak. Cuma günü yapılacak Mert Erkan defilesinde Sema Şimşek çıkarken erkek tasarımcıların en çok merakla beklen ismi Emre Erdemoğlu ise Soner Sarıkabadayı ile final yapıyor. Bakalım sezon bitince en çok hangi star hatırlanacak?

        ***********

        SERTLİK DERECESİ

        SON dönemin anlam veremediğim açıklamalarından biri Melek Baykal’ın kendinden yaşça küçük birileriyle birlikte olanları aşağılar tavırdaki açıklamasıydı. Öyle ya kim kiminle isterse beraber olsun, sonuçta çocuk yaşta olan birilerinden söz etmiyoruz. Melek Hanım’ın da bu tip magazin konularıyla ne alakası olur diye düşünürken Alman eşi ile boşanma sürecinde olduğu ortaya çıktı. Hal böyleyken Melek Hanım’ın neden konuyla ilgili sert bir açıklama yaptığı anlaşıldı mı acaba?

        ***********

        BİR BU EKSİKTİ

        BİR yandan moda haftası ile kafamızı dağıtırken dünya aynı hızda felaketler yaratmaya devam ediyor. Haber sitelerinde okuduğuma göre Çin’in görevini tamamlayan ilk uzay istasyonu Tiangong 1, 30 Mart-2 Nisan arasında bir tarihte Dünya’ya düşecekmiş. 2016’da kontrolden çıkan uzay istasyonunun Türkiye’nin de yer aldığı 43 derece kuzey ila 43 derece güney paralelleri arasında bir noktaya çarpacağı tahmin ediliyormuş. Hem de istasyon gece ve nüfusun yoğun olduğu bir bölgenin üzerinde yanarsa bir meteor ya da yıldız kaması gibi görülebilecekmiş. Eskiden yıldız kayması pek romantik bir aktiviteydi. Sonra meteor kayması izlemek için kamplar kurulup o bölgeye turlar düzenlendi. Şimdi de “Uzay İstasyonu Çarpma Partisi” adı altında aktiviteler düzenlenir mi acaba? Ne de olsa dünyanın değişimine ayak uydurulamıyor artık.

        Diğer Yazılar