Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YENİ şarkısı Denizci’yi piyasaya süren Ceza, 3 sene süren bir aradan sonra yeniden ringe çıktı. Eşlik etmeye kalktığınızda söylemenin zorluğundan yine yüzünüze gözünüze bulaştırdığınız, sözlerini dinlerken sürekli “Evet yaa” diye onayladığınız ve kendinizi istemsizce kafa sallarken bulduğunuz bir şarkı olmuş Denizci.

        Her zaman söyleyecek bir sözü, eleştirisi olması Ceza’yı özel kılarken, yaptığı şarkılara da özgür bir ruh katıyor doğal olarak. Kendi dertlerini öne sürmektense hepimizi ilgilendiren nokta atışlarında bulunması, içine atmaktansa şarkılarında söz olarak dışa vurması, o da yetmezse sosyal medya aracılığı ile muhalefet yapmadan duramaması rap ruhunu ne kadar içinde hissettiğinin bir kanıtı aslında. Bunu yaparken de gençleri korumayı, onları illegal yollardan uzak tutmayı, kişisel gelişimlerinde rol oynamayı atlamıyor Ceza.

        Aranjesi Rokabeat’e ait olan Denizci, tüm Ceza şarkıları içinde en farklı olanlarından biri. Tabii insan zirvede olunca birçok beklentiye birden cevap vermek zorunda kalıyor. Mesela kişisel beklentim onun daha mutlu, daha eğlenceli şarkılar yapması yönünde. Hayatın içinden detaylarla kendini yenilemeyi iyi beceren Ceza şarkısı dinlerken biraz da sürpriz görmek istiyor insan. Mutluluk dünyanın en önemli en vurucu duygusu bana göre ama bu saatten sonra kalkıp dans şarkısı yapsa hayranlarından gelecek tepkiyi hayal bile edemiyorum tabii.

        **********

        ATEŞLİ KLİPLER

        - Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman’ın yeni şarkısı Yalnız Çiçek o kadar iyi ki, ikili Cevapsız Çınlama gibi abuk bir şarkıyı nasıl yaptı diye düşünüyor insan. Aleyna’nın klipte bir tık Taylor Momsen’lığa oynaması ve kendi klibini çekerek duygularını aktarması 10 numara hareket olmuş.

        - Ahmet Akkaya’nın etnik ögelerle bezeli cool şarkısı Hey İstanbul, haftanın yeni şarkılarından. Bu kadar iyi bir vokalin yeni işine kavuşmak da ayrı bir heyecan. Şarkının Ahmet Kılıç’ın yaptığı deep house versiyonu ise tam da yaz üzeri dans pistleri için olmuş sanki.

        - Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan, Sertab Erener gibi aklınıza gelebilecek en önemli şarkıcıların albümlerinde ve sahnelerinde vokal yapmış olan Berna Keser, Niye Diye adında bir single yayınladı. Gürsel Çelik’in düzenlediği bu şarkı haricinde hazırda 10 tane şarkısı daha varmış Berna’nın. Hepsi merak konusu tabii.

        **********

        BODRUM'DA KONUŞULANLAR

        ALAÇATI’NIN daracık sokakları aşırı yüklenmeden patlayacak hale gelmişken yeni sezonda Bodrum haberleri öne çıktı sanki.

        Canlı müzik Bodrum’un vazgeçilmezi tabii ki ama bu sefer eğlence beldesinden caz sesleri de yükseliyor. Bünyesinde sergiler ve geniş bir takı koleksiyonu barındıran Ga’u çok iyi caz konserlerine sahne oluyor. Bildiğiniz ‘canlı müzik’ için ise İstanbul’un en iyilerinden People, Kuum Otel’in içindeki eski Ulus 29’un yerine kuruluveriyor. Deniz Seki ve Cenk Eren People’ın ağır topları.

        Geçen sene İskender Paydaş ve grubu ile cumartesilere renk veren Bella Sombra Hotel bu sene Martinez ile anlaşıp eğlencesini de yemeğini de Ukalife’a emanet etmiş. Kaplankaya Six Senses Oteli de restoranlarıyla fazlasıyla konuşuluyor.

        Akdeniz mutfağını kapsayan mezeleri bir hayli övülen Mezze by The Sea’nin balık ve el yapımı mezeleri karşı konulmaz. Gece gezmesi için ideal adres Eva Klein ise bu sene pembeye boyanarak yenilendi. Murat Pilevneli ile anlaşıp mekânı botanik bahçesine döndüren Eva Klein’cılar anlaşılan yine Bardakçı Koyu’na hâkim olacak.

        Diğer Yazılar