Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), sadece Ege bölgesinin değil, ülkenin de önemli ve saygın sivil toplum kuruluşları arasında gösterilir.

        EGİAD, adından da anlaşılacağı üzere "gençlik" ağırlıklı bir dernek olarak görünse de, attığı adımlar, aldığı kararlar ve ürettiği projeler itibarıyla, pek çok köklü örgütün pabucunu dama atacak nitelikte ve kalitededir.

        Önümüzdeki yıl 30'uncu yaşını kutlamaya hazırlanan EGİAD, ocak ayında da seçime gidiyor. Yönetime her zaman güvenilir ve çalışkan adaylar bulan, birbirinden yaratıcı isimleri gündeme taşıyan EGİAD, şimdi de iki adaylı bir seçim yarışına giriyor.

        Yeni dönem için Mahir Kaplan ile Mustafa Aslan adaylıklarını açıkladılar. İki genç isim çalışmalarını başlattılar, projelerini üyelere aktarıyorlar.

        Aslan ile Kaplan arasındaki yarış belli ki çekişmeli geçecek, çünkü ikisinin de güçlü taraftarları bulunuyor. Ancak, biliyorum ki, ipi hangisi göğüslerse göğüslesin, sonuçta tek taraf kazanacak, yani EGİAD bu yarıştan galip çıkacak.

        7 PROJEYLE YOLA ÇIKTI

        Şimdi gelelim adayların projelerine ve vaatlerine.. "EGİAD Hepimizin" sloganıyla ortaya çıkan Mahir Kaplan, projelerini akılcı ve bilimsel yöntemlerle hazırladıklarını belirterek, onları şöyle açıklıyor:

        Mahir Kaplan
        Mahir Kaplan

        1-Derneğimizce yönetilmesi hedeflenen, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu belirlialanlarda donanımlı ara eleman açığını karşılayacak “EGİAD Özel Meslekive Teknik Lisesi”nin bölgemize kazandırılması..

        2- Turizm sektöründe faaliyet gösteren EGİAD üyelerimizin yeni ürün talep veihtiyaçlarını karşılayacak, üye işletmelerimizin rekabetçiliğine destek verecek veaynı zamanda kentimizin ve bölgemizin gastronomi alanında uluslararası birmarka olabilmesi için “EGİAD 30. Yıl Gastronomi Akademisi'nin”bölgemize kazandırılması..

        3- Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur" öğretisi ile üyelerimiz ve yakınlarının spora daha da özendirilmesi ve sportif faaliyetlerinin amatör düzeye taşınması için “EGİAD Ligi ve Spor Kulübü”nün kurulması..

        4- 30 yıllık başarılarla dolu EGİAD geçmişinin arşivlenebilmesi, yarınlara aktarılabilmesi ve ulaşılabilir bir bilgi merkezine dönüştürülebilmesi için EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlik Merkezi'nde “EGİAD 30. Yıl Arşivi ve Müzesi” yapılması..

        5- EGİAD üyelerine devam eden faaliyetlerinde ve yatırımlarında ihtiyaç duyacakları “EGİAD Uzman Masası Desteği”nin sağlanması..

        6- Uluslararası öğrenci haraketliliğinde İzmir'in bir çekim merkezi haline getirilmesi için “EGİAD Uluslararası Öğrenci Zirvesi”nin yapılması..

        7- 14. dönemde restorasyonu tamamlanmış olan Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi'mizin, eksik kalan ihtiyaçlarının giderilmesiyle bölgemiz ve kentimiz için daha etkin bir kültür merkezine dönüştürülmesi..

        İLÇE İLÇE VAATLERİNİ ANLATIYOR

        Ege Genç İş Adamları Derneği'nin diğer başkan adayı Mustafa Aslan da oldukça iddialı. Aslan, Kaplan'a göre daha farklı bir yol izliyor, üyelerle bölgesel toplantılarda buluşuyor. İlçe ilçe dolaşıp, projelerini üyelerin ayağına giderek anlatıyor.Aslan, biri merkez, 4’ü ilçe olmak üzere 5 bölgesel toplantıplanladı.

        Aslan, gelecek yıl 30. yaşını kutlayacak olan EGİAD’ıkatılımcı, dinamik ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla geleceğe emin adımlarla taşıyacaklarını söylüyor. Siyasetten uzak kalarak ekonomik ve toplumsal konularda içerik geliştireceklerini dile getiriyor.

        Mustafa Aslan
        Mustafa Aslan

        EGİAD’ın cesur söylemlerle inandığı doğruları toplumla paylaşan etkin bir iş insanları derneği olmayı sürdüreceğini vurgulayarak,“Projelerimiz EGİAD’ın yapısal gelişimine katkı sağlayacak ve bölgesel kalkınmaya lokomotif olacak. Seçim sürecinde kamuoyu ile paylaştığımız projeler bizim için bağlayıcı niteliktedir. Göreve geldiğimizde bu projeleri belli bir sistematik çerçevesinde hayata geçireceğiz” diyor.

        Vaatlerini ve projelerini de şöyle sıralıyor:

        1-EGİAD Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu..

        2-Düşünce Kulübü (Think Tank)..

        3-Dijital Dönüşüm..

        4-Dış Ticaret Elçileri

        5-Markalaşma..

        6-Genç İş Ödülleri..

        7-Sektörel Dağılım ve Kümelenme, Kurumsal Hafıza, Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleri..

        EKSİKLİKLERİ VE İHTİYAÇLARI BİLİYORLAR

        İki kıymetli adayın vaatleri ve projeleri böyle. Görüştüğüm EGİAD üyeleri proje zenginliğinden oldukça mutlular.

        Ben de onlar hakkında rahatlıkla şunları söyleyebilirim.

        Aslan ile Kaplan oldukça gerçekçi yaklaşımlar gösteriyorlar.

        Derneğin içinden geldiklerinden ve yönetimlerinde yer aldıklarından, eksiklikleri ve ihtiyaçları gayet iyi biliyorlar. Yönlerini de bunlara göre çiziyorlar.

        O yüzden, başta da ifade ettiğim gibi, hangisi kazanırsa kazansın, seçimden EGİAD gücüne güç katmış olarak çıkacaktır. Üyeler rahat olsunlar.

        ***

        Kendi cevabını kendisi veriyor

        - Kendisini eleştiren takipçilerine cevap vermesiyle ünlü şarkıcımız DemetAkalın,son olarak da"Maymun" diyeyazanbir takipçisine kızmış, onu da"Patlıcan burnunla bana maymun demek hoşt"diyerek haşlamış.

        - Bu tepkisel durumu ve ruh halini bence kendi şarkısının sözleri gayet iyi anlatıyor: "Kim bilir gelen geçen ne diyor halime, yediğim nanelerin haddi hesabı yok, şişenin dibindeyim, çok mutsuzum çok!.."

        ***

        İtalyanlar görmeseydi bari

        - Şarkıcı Hadise, Milano'da bir yatağın üzerineçıkmış, derin göğüs dekoltesiyle kendi kendine poz vermiş, selfi çekmiş, o pozu da'Ciao Bella' (MerhabaGüzelim) etiketiyle sosyal medyadan paylaşmış.

        - Bu şarkı savaşta İtalyan direnişçilerinin faşistlere karşı resmi marşı haline gelmişti, savaştan sonra da devrim şarkısıolarak kaldı, bunları biliyoruz da, senin seksi pozunun bu işlerle alakası nedir, onu bir türlü çözemedik!..

        Diğer Yazılar