Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bünyesindeki 200 kooperatifle İzmir'de 150 bin kişiyi ev sahibi yapan Ege-Koop, "Enerji Kooperatifi" kurdu. CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop İzmir Elektrik Enerjisi Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’nin “Güçlü, güvenli ve 34 yıllık tecrübeye” sahip olması nedeniyle Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. 

        Tecrübe gerçekten de yüksek düzeyde var.

        Ege-Koop bugüne dek 150 bin kişinin sağlıklı, mutlu, güvenle yaşam sürdüğü 30 bin konutluk 12 modern kenti inşa etti. Nitelikli konutları hem zamanından önce hem de daha düşük maliyetlerle üretti. Bünyesinde her meslek grubundan insanların üye olduğu 200 kooperatif bulunuyor. Bu yüzden Türkiye’nin ilk ve tek kooperatifler üst birliği olan Ege-Koop gibi bir markanın kurduğu enerji kooperatifi de aynı güven ve tecrübeye sahip olarak işe başlar diye düşünüyorum.

        Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan
        Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan

        KULLANMAYANA ÜCRETİ İADE

        Projeye göre, kooperatife ortak olanlar 30 yıl boyunca evinde, ofisinde, işyerinde, sanayi tesisinde kullanacağı elektrik bedelinin tamamını belirlenen limit içerisinde (yıllık 2 bin kilovat saat) ücretsiz elde edecek, kullanmadığı miktarın ücretini de iade olarak alacak.

        Kooperatife üye olmak isteyenlerden bir kereye mahsus olmak üzere 10 bin lira üyelik bedeli alınacak. Ege-Koop Enerji Kooperatifi'nin İzmir ve Aydın’da kuracağı tesislerdeki enerji üretimine İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla’daki vatandaşlar ortak olabilecekler.

        HEDEF TÜRKİYE'YE YAYILABİLMEK

        Tabii, bundan sonraki hedef Türkiye geneline yayılmak.

        Aslan, “Ev Tipi, Ticarethane Tipi ve Sanayi Tipi” olmak üzere 3 ayrı enerji kooperatifi modeli oluşturduklarını ilk etapta en geniş katımlı olması beklenen ev tipi enerji kooperatifinin uygulamaya alındığını söyledi. 

        Gerçekten ilginç bir proje, bugüne kadar yapılanlardan da çok farklı. Ege'de yeterli ilgiyi görürse, mutlaka ülkeye de yayılır ve ciddi faydalar sağlayabilir. İzleyip göreceğiz bakalım.

        ***

        Bak sen şu mavişe

        - Fenerbahçe'deki yıllık garanti ücreti 2.5 milyon euro olan, ancak başarısız sonuçlar yüzünden daha ligin yarısı bitmeden kovulan Hollandalı teknik direktör Cocu, şimdi de Belçika ekibi Anderlecht'ten yıllık 4 milyon Euro istemiş. Takımın bir önceki hocası yılda 1 milyon Euro kazanıyormuş.

        - Vallaha Belçikalılar uyanık olup Fenerbahçe'yi ararlar ve onu sorarlarsa, bırakın 4 milyon Euro'yu, 400 bini bile zor verirler!..

        Diğer Yazılar