Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü bana göre oldukça doğru bir proje gerçekleştiriyor. Öğrencileri, mesleğinin önde gelen isimleriyle buluşturuyor. Mesela son olarak düzenlenen “Muhasebe-Denetim Mesleğinin Geçmişi, Bugünü, Geleceği Kariyer Planlaması” konulu söyleşiye Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş konuşmacı olarak katıldı.

        Baş’ın konuşması oldukça renkliydi, çünkü gençlere bütün samimiyetiyle açıldı. Onlara kariyer ve gelecek planlamalarıyla ilgili tavsiyelerde bulunurken, kendinden de ilginç örnekler verdi. Neydi onlar derseniz, aklımda kalanları şöyle sıralayabilirim:

        Öncelikle öğrencilere farklı bir çıkış yaptı, sadece diplomanın meslek edinmek için yeterli olmadığını söyledi. Zamanın çoğunun aileden çok iş ortamında geçirildiğine dikkat çekerken, hayatı şekillendirecek kararın meslek seçimi olduğunu belirtti, “İşinizi sevmiyorsanız hayat boyu sırtınıza yük olur, hayat size çekilmez olur. Başkasının emri altında çalışmam diyorsanız, girişimci kişiliğiniz varsa, kendi işinizi kurabilirsiniz” dedi.

        Sonrasında da kendini anlattı:

        “Ben öyle bir düşünce içinde değildim, devlet memuru oldum. Diğer seçenek de kamuda mı özel sektörde mi çalışacağız. Kamuya girmek zordur, özel sektörde kolaydır. Ancak kamuda ilerlemek kolaydır, özel sektörde daha zordur. Bu noktada en büyük torpil sizsiniz. Dolayısıyla bütün bunları göze alarak bir karar vermelisiniz.”

        Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş
        Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş

        'MÜHENDİS OLMAYI İSTERDİM'

        Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, kendisini dinleyen öğrencilere duygularını açmayı sürdürdü. Mesleğini severek yaptığını belirtti, “Üniversiteyi yeni bitirmiş olsaydım kariyer seçiminin değişmezdi” dedi.

        Dedi ama, peşinden de şunu dile getirmeyi ihmal etmedi:

        “Ancak eğer üniversiteye yeni başlıyor olsaydım mühendis olmayı isterdim. Özellikle bilgisayar mühendisliği isterdim. 4 çocuğum var, ikisi erkek ikisi kız. 2 oğlum da elektronik mühendisi. Üniversiteye girme aşamasında olsaydım elektroniği tercih ederdim.”

        Sonuç itibarıyla, Sayıştay Başkanı, öğrencilere sevdikleri işi yapmalarını sıkı sıkıya önerdi. Yoksa hayattan keyif alamayacaklarını önemle vurguladı. İşte, bu tür sohbetlerin ve mesleki buluşmaların böyle yararları oluyor. Öğrenciler kalpten gelen sesleri duyabiliyor ve kendilerini meslek tercihi konusunda tekrar sorgulayabiliyorlar. Bu başarılı organizasyonlar için Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı kutlarım. Toplantıların devamında da daha pek çok renkli ve uzman kişiyi ağırlayacaklarından eminim.

        REKLAM

        ***

        Adriana Lima e-postası'nı da kapatırsa inanırım

        - Bir süredir aşk yaşayan Brezilyalı ünlü model Adriana Lima ile Türk yazar Metin Hara ayrılmışlar. Lima ayrılığı iyice duyurabilsin diye önce kadın erkek ilişkileriyle ilgili manidar mesajlar paylaşmış, sonra Hara ile olan fotoğraflarını Instagram ve Facebook hesaplarından silmiş, yetmemiş cep telefonunun numarasını da değiştirmiş.

        - Madem ayrılıklar ve mesajlar böyle sosyal hesapların açılımı ve kapatılışıyla duyuruluyor, o zaman daha bunun e-posta’sı var, WhatsApp’ı var, onlar da kapanmadan bu ayrılığa tam olarak inanmam!..

        Diğer Yazılar