Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, seçim sonrasını istifasını verdi ve yerine Kerem Ali Sürekli atandı. Sürekli, parti teşkilatının yakından bildiği bir isim. Kurucu teşkilat başkanlığından meclis üyeliğine, ilçe başkanlığından milletvekilliğine kadar birçok farklı görevlerde bulundu. Dolayısıyla hem kenti, hem de kendi teşkilatını gayet iyi tanıyor. Şimdi de il başkanlığı için çalışmalara başladı.

        AK Parti bugüne kadar İzmir’de hiçbir seçimi kazanamadı. O yüzden il başkanları sık sık değişim gösterdi. Her seferinde yeni ve taze kan arandı. Yani il başkanlığı sorumluluğu ağır olan bir görev.

        Yeni başkan Kerem Ali Sürekli de bunun bilincinde. İçinde büyük bir heyecan var, ama aynı zamanda yükünün de ne kadar fazla olduğunun farkında. O yüzden İzmir için yeni bir vizyon çizmesi, farklı bir anlayışla yola devam etmesi gerektiği düşüncesinde.

        Bunun için öncelikle teşkilatta bir tazelenmeye gidiyor. Kısa süre içinde yönetimini oluşturacak. Yönetimine, teşkilatının içinden gelen, bugüne kadar sahada partiye katkı sağlamış isimleri dahil etmeyi amaçlıyor. Önümüzdeki seçim için güçlü bir yapılanmayı şimdiden sağlamak istiyor.

        DAHA İYİ BİR İZMİR

        Başkan Sürekli verdiği ilk mesajlarda, yönetimin anlayışında, “Ben yaptım oldu” zihniyetinin hakim olmayacağını, karşılıklı iletişim ile hareket edeceğini söylüyor. Şimdi kuracağı kadronun, partiyi dört yıl sonraki seçimlerde başarıya ulaştıracak kadro olacağını belirtiyor.

        Kerem Ali Sürekli, İzmir’in herkesin gönlünde ayrı bir yerinin olduğunu, hayalinin de sorunlarından arınmış daha iyi bir İzmir’de yaşamak olduğunu vurguluyor. Bu amaçla son yerel seçimde çok çalıştıklarını, teşkilat olarak ellerinden geleni yaptıklarını, gece gündüz demeden mahalle mahalle, sokak sokak gezerek fedakarca mücadele ettiklerini, ancak tüm bunlara rağmen hayal edilen başarıya ulaşamadıklarını açıkça ifade ediyor.

        DOĞRU BİR TERCİH

        Sürekli’ye göre, İzmir tercihini yaptı ve gerekeni söyledi. Bundan sonra onlara düşen görevin, İzmir’e yönelik verilen sözlerin takipçisi olmak, şehrin menfaatine olan her durumda ellerini taşın altına koymak olduğunu dile getiriyor. Kavga ve çatışma ortamından beslenen, gerilim üzerinden siyasi rant sağlama peşinde bir anlayış içinde olmayacaklarını da şimdiden dile getiriyor. Sarf edecekleri her sözün, atacakları her adımın kişilerin değil, İzmir’in çıkarları doğrultusunda olacağını anlatıyor.

        Ben AK Parti’nin İzmir İl Başkanlığı için doğru bir tercih yaptığını düşünüyorum. Kerem Ali Sürekli mücadeleci ama kavgacı olmayan, doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilen, kentin menfaatleri adına çalışma yapmayı bilen, parti teşkilatına karşı da yumuşak ve kucaklayıcı tavır takınabilen bir kimliğe, kişiliğe sahip. Bu farklı yapısıyla daha başarılı olabilir.

        Diğer Yazılar