Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kemalpaşalı gençler her yaştan okur severlerin katılımıyla “Oku Bilinçlen Türkiye #umutsende” adı altında kitap okuma kampanyası başlattılar geçtiğimiz günlerde.. Güzel bir uygulama, zaman zaman çeşitli kurumlar tarafından benzerleri yapılıyor.

        Kampanyaya Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da eşlik etti, gençlerle birlikte kitap okudu, destek verdi. Gençlere, medeniyetin gelişmesindeki en temel unsurlardan birinin bilgi ve bilginin paylaşılması olduğunu anlatan Karakayalı, her vatandaşı bu okuma seferberliğine davet etti.

        TV’YE 6 SAAT, KİTABA 1 DAKİKA

        Kemalpaşalıları tebrik ediyorum. Çünkü, Türkiye’nin çok ihtiyacı olan bir uygulamayı gerçekleştiriyorlar. Araştırmalar veTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayınladığı verilere göre, Türkiye'de kitap okumaya kişi başına ayırılan süre günde yalnızca bir dakika. Buna karşın, televizyon izlemeye 6 saat, internete 3 saat harcanıyor. Türkiye'de düzenli kitap okuyanların oranı neredeyse binde bir. Bu oran, en fazla kitap okuyan ülkelerin başında gelen İngiltere ve Fransa’da yüzde 21, Japonya'da yüzde 14, ABD'de yüzde 12 civarında.

        YOKSUL AFRİKA İLE AYNI SEVİYEDEYİZ

        Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) verilerine göre ise, Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada, yoksul Afrika ülkeleriyle aynı kategoride. TÜİK’e göre, Türkiye'de kitap, ihtiyaç listesinin 235'inci sırasında yer alıyor. Dünyada kitap için kişi başına harcanan para ortalama 1.3 dolarken, Türkiye’de çeyrek dolar.

        Halimiz böyleyken, Kemalpaşa’da gerçekleştirilen kitap okuma kampanyası gibi organizasyonlar, elbette ciddi önem taşıyor. Eğitimsiz, bilgisiz ve okumayan bir ülke, ne yaparsa yapsın, geride kalmaya mahkumdur. Ki, ülkenin gelişmişlik tablosu da bunu her alanda yüzümüze çarpıyor zaten...

        Diğer Yazılar