Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’de iki güzel uygulama dikkat çekmeye başladı.

        Biri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in muhtarlarla ve vatandaşlarla yüz yüze görüşüp taleplerini en kısa sürede çözüme ulaştırmak amacıyla yaptığı uygulama.. Soyer, bunun için makam odasını minibüse taşıdı.

        İçinde çalışma masası, bilgisayar, muhtarlar ve vatandaşların oturacağı koltukların yer aldığı, güneş panelleriyle harcadığı elektriğin bir bölümünü üreten seyyar makam, kentte sürekli dolaşıyor.

        Diğeri ise, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un, kentin dik, ulaşılması zor ve dar sokaklarındaki çöpleri toplamak için devreye aldığı ‘Çöp Taksi’ hizmeti. Yeni sistemle 6 adet Çöp Taksi fiziki koşulları zor olan sokaklarda hızla göreve geçti.

        Her iki başkan da uygulamalardan oldukça memnun görünüyorlar. Soyer, “Seyyar Makam” servisi sayesinde muhtarların, vatandaşların artık belediye kapısının önünde beklemeyeceklerini, kendisinin onların ayağına gideceğini söylüyor. Nitekim öyle de yapıyor. Her gittiği mahallede muhtarlarla ve vatandaşlarla tek tek görüşüyor, notlar alıyor ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veriyor.

        Soyer’e göre, talepleri yerinde görmek, vatandaşlarla karşılıklı sohbet etmek farklı çözümleri beraberinde getiriyor ve daha yararlı neticeler ortaya çıkarıyor. Muhtarlarla birlikte çalışarak, halkın derdine derman olacaklarını anlatıyor.

        Keza, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da yeni başlattıkları “Çöp Taksi” uygulamasından çok faydalanacakları ve vatandaşı memnun edecekleri görüşünde. Büyük araçlar gibi günde üç vardiya halinde çalışacak olan küçük çöp araçları sayesinde dar sokaklardaki çöplere erişmek ve toplamak artık daha kolay olacak. Her bir aracın kapasitesi bir ton. Araçlar özellikle Kadifekale, Ballıkuyu, Yenişehir, Hilal, Damlacık, Gürçeşme gibi fiziki şartları elverişsiz bölgelerde hizmet verecekler.

        Batur’un amacı, hem mobil temizlik araçları hem de süpürge ekibiyle Konak’ın 111 mahallesinde girilmedik sokak bırakmamak. Konak Belediyesi bu arada, ağustos ayından bu yana da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İzmir’e Toz Kondurmuyoruz’ sloganıyla başlattığı seferberliğe de destek veriyor. Seferberlik kapsamında her hafta cumartesi günü belirlenen mahalleler dip bucak temizleniyor.

        Anlayacağınız, yeni başkanlar kentin, sokakların temizliğine ciddi önem vermiş durumdalar. Daha temiz yaşam için tüm güçlerini kullanıyorlar. Umarım, yılmadan yollarına devam ederler, çünkü bu çalışmalara çok ihtiyacımız var.

        Diğer Yazılar