Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Günümüzde sıklıkla insanların doğup büyüdüğü yerler ile doyup geliştikleri yerler farklı olsa da, "ata toprağı"nın ortamı asla doldurulamıyor. Oraya ait özlemlerin, hatıraların, duyguların önüne hiç bir şey geçemiyor. Elinde imkanı olanlar da, "ata toprağı"na katkıda bulunmak için mutlaka gayret gösteriyor.

        Bu duygu ve kültürel bağı yaşatanların başında, Türkiye'nin ve Ege'nin en büyük otomotiv tedarikçilerinden biri olan Norm Holding geliyor. Yaptığı uluslararası işleri, yarattığı büyük istihdamı, geliştirdiği önemli yatırımları ve eğitime verdiği dev desteği her zaman takdirle izlediğim Norm Holding ailesi, "ata toprağı" olan Salihli'yi de unutmayıp, kendisiyle birlikte orayı da geliştiriyor ve büyütüyor.

        ÜLKENİN LİDERİ

        Bağlantı elemanları sektöründe Türkiye’nin lideriolanNorm Holding, başta otomotiv olmak üzere dev markaların tedarikçisi olarakçalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Tam 45 yıldır katma değerli ve ihracat odaklı üretim anlayışıyla, hem İzmir'de, hem de Salihli'de yatırımlarına devam ediyor.

        Bu dev holding;Norm Cıvata, Standart Cıvata, Norm Somun, Uysal Makine, Nedu Kalıp, NRM Mühendislik ve Makine, Norm GMBH, Best Kale Cıvata, Norm Bursa, Norm Salihli, Norm FSP, Vissart Europe, Norm Fastener Co. olmak üzere toplam dokuz üretimvealtı pazarlama şirketi ilebüyük koşusunu kusursuz önde götürüyor.

        Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal
        Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal

        Norm Holding'inkurucu başkanıNedim Uysal’ınSalihlili olması ise, Salihli'nin kaderini değiştirdiğini söyleyebilirim. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, baba memleketine büyük önem veriyor ve yatırımlarını burada geliştirmeye özel gayret sarf ediyor. Holding Salihli'deMS Vida, Norm Somun, Norm Cıvata, Uysal Makine olmak üzere 4 tesisi ileilçenin ciddikatkı sağlıyor.Norm ayrıca,Salihli organize içinde hizmet veren mesleki eğitim birimi ile kalifiye eleman yetiştirme konusunda desteklerini esirgemiyor.

        YÜZDE YÜZ TÜRK

        Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, ata topraklarıSalihli’de Norm Holding olarak toplam 65 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 95 bin metrekarelik alanda 800 çalışanlayılda 6 milyar adet bağlantı elemanı üretimi yaptıklarınısöylüyor. Bu muhteşem bir üretim ve ihracat rakamı.. Ancak devamı da geliyor.Önümüzdeki 5 yıl içinde Salihli tesislerinde100 bin metrekarelik bir genişleme veyüzde33’lük bir kapasite artışı ile 9 milyaradet üretim planları daha yapılıyor.

        Dedim ya, Salihli için Norm Holding her zaman büyük bir şans oldu, ilçenin talihini ve kaderini değiştirdi. Norm Holding bütün bu başarılarının yanı sıra, yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olarak da ayrıca bir gurur kaynağı.. Norm gibisi günümüzde parmakla gösterilecek kadar az sayıda kaldı. O yüzden, onunla ne kadar övünsek azdır bence..

        Diğer Yazılar