Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel’in çabalarının bu sefer sonuç alacağına inanıyordum, fakat yanılmışım.

        TBMM, ne yazık ki 300 yıldan fazla geçmişi olan itfaiyeciliği yine meslek olarak kabul etmedi ve Sertel’in verdiği kanun teklifini AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddetti.

        Bu kanun teklifinde ne sakınca var, niye reddedildi, bir türlü anlayamadım. Sırf muhalefetin önerisi diye veto edildiğini düşünmek bile istemiyorum, çünkü bu partiler üstü bir mesele..

        İtfaiyeciliğin de kanunen meslek olarak tanınması isteniyor, hepsi o.. Bunun kime ne zararı olabilir ki..

        Oysa, teklif kabul edilseydi ne olacaktı?

        Şunlar olacaktı..

        • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılacaktı.
        • Kanunun 36'ncı maddesine ekleme getirilecek ve ‘itfaiye hizmetleri sınıfı’ olarak itfaiyecilik de meslek olarak kabul görecekti.
        • Dünyanın birçok ülkesinde saygın mesleklerin başında gelen itfaiyeciliğin ülkemizde de resmi meslekler arasına girmesi sağlanacaktı.
        • Yangın, deprem, sel, çığ demeden her türlü göreve fedakarca koşan itfaiyecilerimizin özlük hakları teslim edilecekti.
        • Bugün Türkiye’de yüksekokullarıyla, meslek liseleriyle tabela üzerinde meslek olarak kabul edilen itfaiyecilik, kanunen de tanınacaktı.

        Maalesef, bunların hiç biri olmadı.

        İtfaiye teşkilatının beklediği müjdeli haber yine gelmedi.

        CHP milletvekili Atila Sertel’i gösterdiği gayret için yine de kutluyorum.

        Bu mesele için aylardır uğraşıyor.

        Meclis’te yaptığı konuşmada itfaiyecilerin çalışma koşullarını dile getirdi, ne kadar zor bir iş yaptıklarını anlattı, Hollanda'da, Danimarka'da, Amerika'da en yüksek ücreti bu iş grubunun aldığını söyledi, itfaiyecilerin bizim ülkede de aynı konuma taşınması gerektiğini ifade etti, ama ne yazık ki sözleri ve talebi karşılık bulmadı.

        Halbuki bulmalıydı, çünkü onlar bu hakları ve meslek tanımını fazlasıyla hak ediyorlar. Canlarını tehlikeye atıp can kurtaran bu insanların, daha fazla ilgiye ve saygıya kavuşturulmaları çok ağır bir görev mi yani!..

        Diğer Yazılar