Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Onların isimlerini tek tek bilmiyorum.

        Ancak, Acun Ilıcalı'nın yeni kurduğu Exxen isimli dijital platformda oynayacak olan "Hükümsüz" adlı diziyi izlerseniz, orada hepsini görebilirsiniz, nasıl aktörlük yaptıklarına tanık olabilirsiniz.

        Çünkü, tam 108 Gültepeli bu dizide doğrudan rol aldı.

        "Hükümsüz" dizisi, Kemeraltı ve Gültepe başta olmak üzere İzmir’in çeşitli mekânlarında çekiliyor.

        Ayla ve Müslüm filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu ile G.O.R.A, Vizontele, Aşk Tesadüfleri Sever, Yahşi Batı gibi çok sayıda başarılı film, müzik klibi ve dizide yönetmen olarak imzası bulunan Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği dizi sekiz bölüm olarak planlandı.

        Gültepe ve Kemeraltı ile İzmir’in farklı yerlerinde çekilen dizinin oyuncu kadrosunda Burçin Terzioğlu, Alican Yücesoy, Hande Doğandemir ve İsmail Hacıoğlu gibi tanınmış isimler bulunuyor.

        Gültepe’de gerçekleşen çekimlerde ise, mahalle sakinleri figürasyon için dizi ekibine katılarak mütevazı da olsa gelir elde etti.

        *

        Bu örnek İzmir için önemli.. Nedeni de şu..

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sinema sektörüne ev sahipliği yapma isteği vardı hep.. Bu istek doğrultusunda da İzmir Vakfı çatısı altında bir "İzmir Sinema Ofisi" kuruldu.

        Ofise sinema ve dizi ekiplerini kente getirme ve buralarda çekim yapmalarını sağlama görevi verildi.

        Onlar da film ve dizi ekipleri ile bağlantı kurmaya başladılar, her türlü ihtiyaçlarını yerelden karşılama sözünü ilettiler.

        İzmir Sinema Ofisi, İzmir’de çekimi gerçekleştirilen filmler için çekim noktalarının belirlenmesinden, lojistik yardımlara ve yardımcı oyuncuların bulunmasına kadar pek çok alanda sinema sektörü için kolaylaştırıcılık yapıyor.

        Ayrıca, İzmir Vakfı üyelerinin ayni katkılarını yapımcı ve yönetmenlerle buluşturarak İzmir’deki sinema ekosisteminin büyümesini sağlıyor.

        Daha çok filmin İzmir’de çekilmesi, şehrin tanıtımı için de büyük önem taşıyor.

        *

        İşte "Hükümsüz" dizisi bu gayretlerin ilk meyvesi oldu.

        Başkan Soyer de, kısa sürede bu aşamaya gelmelerinden oldukça mutlu.

        Sinema sektörünün İzmir’de canlanmasını çok önemsediğini her fırsatta söyleyen Soyer, söz konusu çekimlerin kentin daha iyi tanınması ve şehrin bu güne kadar fark edilmemiş değerlerinin, mekanlarının ve biriktirdiği kültürel belleğin daha çok insanla buluşmasını sağlayacağı inancında.

        Şahsen ben de Başkan Soyer'le aynı görüşü paylaşıyorum.

        Bazı kentler, bu işler için özel film ve dizi platoları kuruyorlar, yapımcılara maddi manevi her türlü desteği sağlıyorlar. Yeter ki, o çekimler kentlerinde yapılsın diye..

        O yüzden, İzmir doğru bir adım attı, doğru bir hamle gerçekleştirdi.

        Devamı mutlaka gelecektir.

        Diğer Yazılar