Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TARTIŞMASIZ bu yıl başlayan en iyi dizilerden biriydi Kayıp Şehir. Farklı senaryosu, etkili anlatım dili, vurucu oyunculuk teknikleriyle çekiliyordu. Ekranın hem yeni draması hem de marjinal işi olmaya adaydı. Bunun altından da başarıyla kalkacak gibi görünüyordu. Dizinin başrol oyuncusu Gökçe Bahadır, Aysel adında bir hayat kadınını canlandırıyordu. Bu televizyon için riskti. Çünkü genellikle izleyici mağdur ve mazlum olanla empati kuruyordu. Aysel'i sevmek için zamana ihtiyaçları vardı. Ekip bunu başardı. Kayıp Şehir, bu sezon başlayan Kanal D'nin en çok konuşulan işi oldu. Reytinglerde de zirveye oturdu. Ama sonrasında kanalın yayın akışı değişikliklerinin kurbanı oldu. Dizi dört kez gün ve saat değişikliğine maruz kaldı. Sonunda da izlenmediği gerekçesiyle yayından kaldırılacağı açıklandı. Pazartesi akşamı 24. bölümü yayınlandı Kayıp Şehir'in. İki bölüm sonra da bitecek. Ben izlerken defalarca kendimi "Kanal D sen bu diziye nasıl kıydın?" derken buldum kendimi... Artık biteceği belli olmasına rağmen hiçbir oyuncu işini bırakmamış, tam tersi rolüne daha fazla asılmıştı. Ekranda resmen bir oyunculuk şöleni vardı. Ertesi sabah reyting sonuçlarına baktığımda da artık Kanal D'ye kızmanın hiçbir anlamı olmadığını düşündüm. Çünkü reyting verilerine göre Kayıp Şehir tüm kişilerde 3.63 izlenme oranıyla 11'inci, AB grubunda ise 3.87 izlenme oranıyla 8'inci oldu. Hiçbir kanal bu kadar az izlenen diziyi zaten devam ettirmez. (Burada Star TV'yi kastetmiyorum. Çünkü üç sezon boyunca Behzat Ç.'yi yayınlayarak, dizinin arkasında durarak televizyonculukta prestijin de önemli olduğunu herkese gösterdi.) Bu izlenme oranlarına bakınca iğneyi kendimize, çuvaldızı kanala batırmak gerekmiyor mu? Evet, Kayıp Şehir bitiyor, iki hafta sonra final yapacak. Ama bunda izleyici olarak bizim de suçumuz yok mu? Bu reyting verilerine göre Kayıp Şehir birinci ya da ikinci olsaydı Kanal D yine yayından kaldırır mıydı? Kaldırmazdı. O nedenle Kayıp Şehir'i biz bitirdik, bunu artık kabul edelim.

        Cem Yılmaz olmak kolay mı?

        YETENEK Sizsiniz pazartesi akşamı final yaptı. Baha ve Atalay arasında geçen çekişmenin galibi de Atalay Demirci oldu. Atalay Demirci, aslında uzun yıllardır stand-up yapıyormuş ve onu diğer komedyenlerden ayıran özelliğinin argo, küfür kullanmadan da güldürmek olduğunu iddia ediyor. Şimdiden Cem Yılmaz'la kıyaslanmaya başladı. Atalay Demirci için Yetenek Sizsiniz'i kazanmak şüphesiz iyi bir başlangıç olacak. Umarım o da bu kıyaslamaya kendisini kaptırmaz. Çünkü Cem Yılmaz olmak bir yarışma programına katılıp birinci olmakla olmuyor. Onun için çok emek harcamak lazım çok...

        Dizi tutturma sanatı

        BU sene o kadar çok dizi yayından kaldırıldı ki, mizahçı Gani Müjde bunun nedenini açıkladı. Müjde, Twitter hesabından "Dizi tutturma sanatı: Asla ve asla ilk bölümü ekipçe izlemeyin. Toplu izlenen bir dizinin tuttuğu görülmemiştir" yazdı. Okurken hem güldüm hem de düşündüm. Gerçekten bu yıl toplu izlenen diziler kısa sürede bitti. Belki de işin sırrı evde totem yapıp tek başına izlemektir. :)

        Diğer Yazılar