Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ■ HAYATI "vur patlasın çal oynasın" biçiminde yaşamayı seçenlere kimsenin tek söz etmeye hakkı yok ama ana-babasının öldüğü gün bile "perde kapanmaz" diye sahneye çıkan oyuncu misali hiçbir şartta bir saat bile ara vermemek o hayata... Onları "sevimsiz" yapan bu galiba.

        ■ Türkbükü'nün, Alaçatı'nın falan eski ve yeni hallerini kıyaslayınca... Cemiyet hayatının şık, alımlı, bakımlı, ameliyatlı, topuklu, tek taşlı bronz kadınları, yöre halkınca pekâlâ "Afrika'ya yardım götüren gönüllüler"in yerine konulabilir!

        ■ Benim açımdansa şu soru sorulabilir:

        "Başka yerde gösterseydiniz birbirinize olmaz mıydı?"

        ■ "Evlilik sözleşmesi" out, "ölüm fermanı" in.

        ■ Ergenekon, Balyoz, şike, şu bu soruşturmalarında neredeyse her gözaltına alınanın "hastanelik" olmasından biraz anlamıştım ama en son Mübarek'in duruşma salonuna yatakta getirildiğini görünce stresin her türlü hastalığı tetiklediğine iyice inandım. Hiçbiri "doktor yüzü görmemiş gariban" değil;kimisi daha birkaç ay önce gencecik eşle yeni hayata başlamış... E, haksız mıyım?

        ■ Tezgâhtar tezgâhtarlığı, muhasebeci muhasebeciliği, ezberlediği beş şarkıyı bayi toplantılarında söyleyen şarkıcı şarkıcılığı bırakabilir ama "gerçek müzisyen" müziği bırakamaz. En fazla bir süre ortalarda görünmez, o kadar. Meraklanmasın Teoman hayranları.

        ■ Bazı yeni-genç anneler, "anneliğin kadını daha duyarlı, bütün çocuklara hatta bütün canlılara karşı daha sevgi dolu yaptığı" yönündeki inancın yanlış olduğunu düşündürüyor. Tersine, o baskın "çocuğunu çok sevme hali" dünyanın geri kalanını tamamen "kapının dışında" bıraktırıyor gibi.

        ■ Aşk; korunması, ömrü, şusu, busu... Kitaplar, filmler, yazılar; bilmemkaç milyon araba dolusu laf. Oysa adam kısacık ifade etmiş hadiseyi: "Çok muhabbet tez ayrılık getirir."

        ■ Onbir ayın sultanı: Güllaç

        ■ Dünyanın ilk rahim naklinin Türkiye'de gerçekleşmiş olması "tıbbi başarı" olarak gurur verici hakikaten fakat "kadına bakış" konusunda bir fikir vermiyor mu bir yandan da?

        Yok, "rahim her kadının hakkıdır" şeklinde değil "rahimsiz kadın lüzumsuz kadın" gibi daha ziyade.

        ■ "Ayrılık da sevdaya dahil... " Bir sonraki sevdaya yer açmak bakımından!

        ★★★

        MIŞ-MUŞ

        ■ Emina Sandal, "Musti'ye çocuk vermek gurur" demiş.

        Kadın kısmı her durumda "vermek" fiilinin kıskacında!

        ■ Erdoğan, "Suriye'de akrabalık ilişkilerimizin olduğu birçok kardeşimiz var. Orası aynı zamanda bizim eski bakiyemiz olan bir toprak. Onun için orayı içişlerimiz olarak görebiliriz" demiş.

        Müjde! Bir "yavru"muz daha oluyor; Kuzey Suriye Türk Cumhuriyeti!

        Diğer Yazılar