Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Karabağ savaşı sadece bir silahlı cephe mücadelesi değil aynı zamanda ciddi bir propaganda savaşına da dönüşmüş durumda. Ermenistan yönetimi kara propagandaya başvurmaktan kaçınmıyor. Özellikle Ermeni diasporası dünyaca ünlü isimleri Ermenistan lehinde açıklamalar yapmaya davet ediyor. Sosyal medyada milyonlarca kişiye ulaşan bu paylaşımlarda Agit Minsk Grubu üye ülkeleri daha çok öne çıkıyor. Bunlardan bazıları tepki de topluyor. Örneğin ABD'li rapçi Cardi B, Ermenistan'a maddi desteğe çağıran bir broşürü Instagram hesabından paylaştığında çok büyük karşı etkileşim aldı ve 15 milyon kişinin takip ettiği Twitter hesabından özür mesajı yayınlamak zorunda kaldı.

        Türkiye’de bile kimi simaların sessiz kaldığı bu önemli konuda geri durmayan isimlerden biri de dünya çapındaki Türk futbolcu Mesut Özil oldu.

        Ermenistan’ın BM kararları çerçevesinde işgal ettiği topraklardan çıkması gerektiğini ifade eden Özil, Atatürk’ün “Azerbaycan’ın derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir” sözüne atıf yaptı. “Tek millet, İki devlet” ifadesini de unutmadı. Yine geçen gün “İslam’da terörün yeri yoktur!” diye bir paylaşım daha yaptı.

        REKLAM

        Takip edebildiğim kadarıyla evrensel değerler adına ve bilhassa milli meselelerde farkındalık katkısı sunmaya çalışıyor. Sanırım ben de dahil Azerbaycan’ın bu haklı mücadelesini destekleyen milyonlar Özil’in bu yönünü yeni fark ettiler.

        Tabii bu duruşun bir bedeli olduğunu unutmamak gerekiyor!!

        Nitekim Özil şuan kulübü Arsenal tarafından kadro dışı bırakılmış gözüküyor. Her ne kadar kulüp yöneticileri sebep bu değil deseler de futbolcunun Doğu Türkistan’a destek için yaptığı sosyal medya paylaşımı pek muhtemel ki bardağı taşıran damla oldu. Çünkü bir başka futbolcusunun Afrika’yla ilgili benzer bir paylaşımı sonrası kulüp de resmî hesabından bu farkındalığa destek verdi.

        Paylaşımın bir kısmı şu şekildeydi: “Ey Doğu Türkistan. Ümmetin kanayan yarası. Eziyetlere direnen mücahit ve mücahideler topluluğu. Kur'anlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, medreseler yasaklanıyor, din alimleri birer birer öldürülüyor. Erkek kardeşler zorla kamplara sokuluyor...Tüm bunlara rağmen Ümmeti Muhammed suskun, sesi çıkmıyor. Müslümanlar sahiplenmiyor. Bilmezler mi ki zulme rıza zulümdür.

        Hz. Ali ne güzel demiş: 'Zulme engel olamıyorsanız, Onu herkese duyurun!' Batı medyası ve devletlerinde dahi bu olaylar aylardır, haftalardır gündemde iken Müslüman ülkeler ve medyaları nerede? Ya Rabbi, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize yardım eyle...“

        Arsenal resmi hesabından “Bu oyuncumuzun bireysel görüşüdür” denilse de Çin devletinin tepkisi bir türlü dinmedi. Ülkenin futbol endüstrisindeki yeri de malum...

        Sözün özüne gelince kamu diplomasisi sadece olağanüstü dönemlerde değil olağan koşullarda da sürdürülmesi gereken bir faaliyettir. Bir yönüyle hepimiz bu fotoğrafın bir parçasıyız. Mesut Özil bu konulara girmeyebilir ve kimse de ona “Neden bu konularda yazmıyorsun” diye sorabilirdi. Böylece kadroda yer alması için daha iyimser bakılmasını sağlayabilirdi.

        Bu tavır alkışı mı yoksa cezayı mı hak ediyor. Kararı siz verin...

        Ben Azerbaycan Türkçesiyle “Eşk olsun Mesut Özil...” diyorum.

        Azerbaycan kenetlenmiş...

        Azerbaycan kenetlenmiş...
        0:00 / 0:00

        Siz bu satırları okuduğunuzda Azerbaycan'daki temaslarımız başlayacak. Biz dizi görüşme gerçekleştireceğiz. Bugün muhtemelen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le de bir araya gelme fırsatımız olacak. Yarın bu görüşmeleri ve ülkede olan bitenleri detaylarıyla anlatacağım...

        Diğer Yazılar