Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dün akşam hepimizi derinden etkileyen acı bir haberle sarsıldık. Daha Gara’daki 16 şehidimizin acısı hissederken bir yenisi daha eklendi. Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopterin düşmesi nedeniyle 11 askerimiz şehit oldu. Yazıyı hazırlarken 2 askerimizin de yaralı olduğu bilgisi vardı.

        Olaydan kısa bir süre sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar ile kazanın yaşandığı bölgeye ulaştılar.

        Kazanın nasıl gerçekleştiğini, sebeplerini kaza kırım ekipleri araştıracak. Teknik bir sebep olup olmadığını…Daha önce de benzer durumlarla gündeme gelen cougar helikopterleri konusunda yapılan bazı değerlendirmeleri duyunca daha detaylı bilgilendirme istiyor insan...Ayrıca dinlediğimiz kadarıyla uzmanlar hava koşullarının etkili olabileceği üzerinde duruyor.

        Umarım bir daha yaşanmaması için gereken tüm önlemler alınır. Zira gerçekten milletimiz için büyük kayıp. Hele ki kahraman vatan evlatlarını böyle bir kaza sonucu kaybetmek…İnsanın inanası gelmiyor. Ailelerinin yaşadığı acıyı ise tahmin ve tarif etmek mümkün değil.

        Tatvan’da kaybettiğimiz kahramanlardan biri de Elazığ 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’tı. Gerçek bir vatansever ve örnek bir insandı. Babacandı, canayakın ve mütevaziydi...Bir süre önce kıymetli annesi Yozgat’ta, üniversitemiz hastanesinde tedavi görürken gelip yanında kalmak istediğini ama görevi sebebiyle mümkün olmadığını üzülerek anlatmıştı bana. Ardından da annesini kaybetmişti. Doğduğumuz Yerköy ilçesinde toprağa verdik.

        Şüphesiz şehitlerimizin hepsine çok şey borçluyuz. Her birinin hayatları, umutları, hayalleri vardı. Onlar birer eş, baba, evlat, kardeşti. Daha başka ne söylenebilir ki...Cengiz Aytmatov'un dediği gibi "İnsan her şeyianlatamaz, zatenkelimelerde herşeyi anlatmaya yetmez."

        Bu vesileyle kazada şehit olan askerimizin isimlerini burada anmak istiyorum.

        Korgeneral Osman ERBAŞ

        Alb.Şentürk AYDINYER

        Bnb.Alptekin KÖPRÜLÜ

        Bkm.Yzb.Salih SARIOĞLU

        Plt.Yzb.Tayfun KUREŞ

        Plt.Yzb.Gökhan UYSAL

        Topçu Kd.Çvş. Nazmi YILMAZ

        Asb. Mehmet DEMİR

        Asb. Ömer UMULU

        Kd.Çvş.Şükrü KARADİREK

        Uzm.Çvş.Tolga DEMİRCİ

        Ruhları şad olsun!

        Diğer Yazılar