Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öncelikle yeni sezon ilk resmi maçla açıldığı için 2017-18 sezonunun Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler’e hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Yeniden F.Bahçe teknik direktörlüğü koltuğuna oturan Aykut Kocaman’a da yeniden “Allah utandırmasın” demek istiyorum.

        Dün Fenerbahçe henüz hazır değilken, satıldıkları için oynatılmayan Kjaer ve RvP gibi 2 kalite isimden yoksun, bazı oyuncularından sakatlık nedeniyle mahrum bir takım olarak bence zor bir maça çıktı.

        Nitekim 20 dakika kadar epeyce kötü oynadılar. Uyumsuzluk vardı ve normaldi ama daha önemlisi ne yaptıklarını bilmez haldelerdi. Atağa çıkılamaması belki anlayışla karşılanabilirdi ama savunma da yapılamaması ürkütücüydü. Nitekim golü de yediler. Ne var ki Alper’in bir iki driplingi takımı canlandırdı ve bana göre ilk 60 dakikanın en iyi oyuncusu olan bu ismin zorla rakibe attırdığı golle denge de, moral de kazanıldı. Sonrası dengeli, ne istediğini bilen, sağlam bir takım görüntüsü vardı. 70’ten sonra yoruldular ki normal. Buna karşın şut imkanı dışında doğru dürüst pozisyon vermediler rakiplerine. Takımın bu turu geçtiğini söyleyebiliriz. Aykut Hoca’nın istediği 1.5-2 aylık süreye de saygı duyalım ama övgülerim ve eleştirilerimi sıralayalım:

        * Bir kere Ahmethan’a 11’de şans verip 75 dakika oynattığı için Kocaman’a tebrikler.

        * Valbuena’yı akan oyunda çok verimli görmedim ama duran toplarda çok fayda sağlayacak. Takım geçen seneye oranla çok daha fazla duran top golü atacak belli ki.

        * Ozan’daki özgüven artışı ile Josef’in tek ön stoper olarak değerlendirilmesi doğru orantılı.

        Bunlar artı yönler.

        Bunlara karşın:

        * Santrfor ihtiyacı belli ve dillendiriliyor. Bana göre muhakkak top taşıyabilen ve skor yapabilen bir santrfor arkası lazım. Alper de kanatta daha verimli olacaktır. Çünkü Dirar’dan bir Lens çıkmaz.

        * Artık gerçekten yeni kaleci zamanı.

        * Kjaer’in yerine düşünülen Badstuber ise bu oyuncunun 2 dizinin de 2’şer kez çapraz bağlarından ameliyat olmuş ve iflah olmaz bir durumda olduğunu hatırlatmak isterim.

        Son olarak Kocaman gelmeden evvel demişti ki; “Dikine oyun diye soyut bir şey çıkardılar...” İşte dikine oyunun ne olduğu dün az çok görüldü. Takımın tüm akın pozisyonları Alper’in driplingleri ve Ozan’ın ara pası denemelerinden oluştu. Alınacak santrfor ve 10 numaranın dripling kabiliyeti olmasına azami özen gösterilmeli.

        ALPER POTUK

        Maçın adamı kendisiydi. Advocaat’tan kalan yerinde devam etti. Akınların başlangıç ismiydi.

        VOLKAN DEMİREL

        Her topu elinden sektirdi. Kilosu da maşaallah! Hala 1. kaleci olacaksa tek bir açıklaması var; amigoluk!..

        Diğer Yazılar