Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hiç uzatmadan söyleyeyim: Derbide dağ fare doğurdu. En çok kaybeden futboldu tabi. Ama onun dışında oyunun 3 ana unsurunu paragraf paragraf ele almak istiyorum:

        CÜNEYT ÇAKIR: Hakem bir maçın unsurudur. Ne yazık ki bu hakem 2 yıldır ülkenin en kötü hakemi haline geldi.

        * Maçın başında Janssen’in Serdar Aziz’den çaldığı topta attığı buz gibi golü yedi. Bu Çakır 2 sezondur F.Bahçe’nin nizami gollerini yiyor. Aynı Çakır aynı hakem Kadıköy’de bu pozisyonda gol verirdi. Vermişliği var. Eboue-Webo pozisyonunda da Serdar Aziz-Josef de Souza penaltısında da Çakır düdük çalmıştı. Farkı Kadıköy’de olmasıydı. Yüzde yüz golü vermeyince o pozisyonda ezildi. Ozan’a, Roman’a yüzde yüz sarı kartları veremedi. Denayer’i atamadı. 2. yarıda G.Saray’ın 2 penaltısını vermedi. Neto’nun açık eline gelen top da penaltıydı ama Feghouli- HAK mücadelesi tartışmasız penaltıydı. Belhanda kırmızısı hariç neredeyse doğru kararı yoktu. Sonrası yine eyyam üstüne eyyam. Cüneyt Çakır’ın tükenişi bu maçtır.

        G.SARAY: İgor Tudor hem korkmuş hem de gerilmiş. 3’lü savunma tamamen doğru giden işi bozmaya yönelik ‘korku dağları bekler’ taktiğiydi. Maçın başından sonuna kadar ev sahibi ‘atak takımı’ G.Saray, Feghouli-HAK penaltı pozisyonu dışında tek bir pozisyon üretemeden; Kameni’yi zorlayamadan maçı bitirdiler. Şimdi,

        * Tudor stres yükseldikçe stresi taşıyabilecek mi?

        * Zorluk seviyesi yüksek ilk maçta dağıldılar. Bundan sonra ne yaparlar?

        * Belhanda bu takımın 10 numarası mı? gibi sorular sorulacaktır. Bildiğim tek şey şu ki; Tudor gergindi ve takımını da gerdi.

        F.BAHÇE: Bu ülkenin derbi uzmanı bu takım. Sakin kaldılar ama sinmediler. Sakinliği sinmek, agresifliği gerginlik sanmayan tek takım F.Bahçe. Bence JansSen’in golü net goldü ama Hollandalı, maçın en önemli ve tek net pozisyonunda golü atamayarak ‘ah vah’ dedirtti. Ama 2. yarıda F.Bahçe de durdu. Belki beraberlik devam ederken oyundaki düşüş makul karşılanabilir ama son 10 dakikada rakip tamamen çekilmişken pozisyon üretilememesi gerçekten olmadı. Kocaman son saniyedeki Aatif değişikliği dışında takımını iyi idare etti. F.Bahçe’nin ön tarafında bir kalite eksikliği de var. Evet çizilmiş oyun planları üretme sorunu hocaya yazabilir ama sorumluluk alamayan, şut dahi deneyemeyen Soldado-Giuliano- Dirar da hücumda kalite sorununu ortaya koyuyor.

        SONUÇ: F.Bahçe özgüven artırdı, G.Saray özgüven kaybetti. F.Bahçe’de kalite sorunu bariz. Derbilerde yabancı hakem şart oğlu şart.

        KOREOGRAFİ

        Taraftar da iyi değildi. Yardımcı hakeme saldırı da tuz biber oldu. Tek güzellik koreografiydi.

        GİULİANO

        İstediği gibi 10 numara pozisyonunda oynadı. Hiçbir şey yapamadı. Bu oyuncu ile ilgili soru işaretlerim giderek artıyor.

        Diğer Yazılar