Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dün maçı Türkiye’yi tanımayan, bu iki takımı da bilmeyen bir futbolsevere izletseniz, iki takım için şu yorumu yapardı: Sarı formalı takımdan 20 numara ile 8 numara fena değil, siyah formalı takımdan 50 numaralı oyuncu da sprinter.. Gerisi birbirlerine yakın oyuncular.. Kötü bir maç ve hakkı beraberlik.

        Nitekim futbolun adaleti gereği son 20 dakikalık efora, İrfan Hoca’nın doğru değişiklikleri ile artan baskıya ‘geliyorum’ diye bağıran gol, son dakikalarda da olsa atıldı. Emin olun, 82-83’lerde atılsa Osmanlı 2. golü de bulurdu.

        F.Bahçe vasat bir teknik adam tarafından kurulan vasat bir kadroya sahip. Vasat kondisyonu ve vasat oyun bilinci ile oynamaya çalışan bir ekip. Kalecisi vasat. Santrforları vasat. Orta alan oyuncuları vasat. Ortaya da 11 haftada 17 puanlık tam vasatın karşılığı bir puan tablosu çıkıyor.

        Devri çoktaaan geçmiş başkanı ile, kendini düşünen ve F.Bahçe’yi kendi iş yerine çevirdiği için emekli olmaya da hazır hissetmeyen başkanı ile, ona uyan ‘aa’ diyemeyen yönetim kurulu ile, kankası hocasını kulübe her defasında hoca yapmaya çalışmaktan başka bir faydası olmayan başkan kardeşi ile bu takım bu kadar olabiliyor. Bu kadar olabildiği için de destekçisi de ‘Bindirilmiş Kıta’lardan oluşuyor. Gerçek Fenerbahçeliler için sezon bir iki müsabaka sonrası sona erer. Onların da pek umurunda değil zaten. Onlar epeycedir basketbola meylettiler. Bu zihniyet değişmediği müddetçe de geri dönmeyecekler. İşte takımı vasat zihniyetinizle tepeden tırnağa Azizbahçe’ye çevirirseniz, her yenilen golden sonra oturup sakal kaşıyana “Kocaman umutlar” beslerseniz fazla beklentiniz olmamalı. Bu kadarsınız, bunu hak edip bunu yaşıyorsunuz demektir.

        Osmanlı hocası İrfan Buz’u yaptığı değişiklikler ile maçın momentumunu lehine çevirdiği için tebrik ederim.

        NOT: İlk döneminde “Görevime son veriyorum” deyip, toplam 4 istifasının ilkini açıklamıştı. Dün de “Gereğini yapacağım” dedi. “İstifa ediyorum” diyemiyor, “Bırakıyorum” diyemiyor. Ben bırakacağına inanmıyorum.

        UMAR AMİNU

        Maçta en çok pozisyona giren isimdi, golünü de attı. Tatsız tuzsuz maçın ender keyifli anlarında o vardı.

        JANSSEN

        Hep övdük ama top tutamaz, top taşıyamaz, stoperlerin arasında ezilirse F.Bahçe’de forma giyecek oyuncu değil.

        Diğer Yazılar