Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkanı ve yönetimi değişmiş, uzun süredir para alamayan, bir sürü oyuncusu neredeyse işi bırakmış, maça 22 yaşındaki 3. kaleci ile çıkabilen, 18 kişiyi zor bulan ve yardımcısı hocasıyla ayakta kalmaya çalışan bir takım karşısına 33 bin küsur seyircisi ile maça çıkan F.Bahçe vardı sahada. Bu haldeki Karabük’ün tüm savunma oyuncularına ve ön liberosuna, yani tüm savunmacılarına sadece 1’i doğru sarı kartlar gösteren yalakaeyyamcı bir de hakem var. İşte bu takıma karşı F.Bahçe ilk yarıda ceza sahasına giremedi. 3 dakika uzatılan ilk yarıda kaleye atılan ilk şut 48’de auta giden Soldado vuruşuydu. İlk 45’teki tek heyecan verici pozisyon stoper Barış’ın ayağına dolandırdığı karambol hücumuydu.

        Fenerbahçe Aatıf-Giu-Dirar üçlüsü ve önlerinde Soldado ile rakip alana yerleşemez. Çünkü, Aatıf ve Dirar arkalarındaki Topal ile birlikte sürekli top kaybı yapıyorlar. Soldado da kaliteli bir isim olsa da Janssen gibi top tutamıyor. Şimdi, santrforunuz top tutamıyor, kanat oyuncularınız sürekli top kaybedip faul yapıyorsa 10 numaranız da verimli olamıyor doğal olarak.

        2. yarıda Valbuena oyuna girdi. Doğru dürüst bir hücumcu olarak top tuttu, rakibi tehdit etti. Korner yaptırdı, o korneri de Topal’ın kafasına attı. 56’daki bu gol Fener’in kaleyi bulan ilk şutuydu ama takımın ilk organize ceza alanı pozisyonu ancak 73’te Giuliano ile bulunabildi. Ama Valbuena sahadaydı ve klas bir vuruşla maçı bitirdi.

        Kocaman her ne kadar kabullenemese de futbol kaliteli oyuncularla oynanabiliyor. Siz ne kadar kafayı takarsanız takın, yıldızlar fark yaratamayınca sizin “Evet efendim”, “Sepet efendim”ci nakıs görev adamlarınız bir yere kadar gidebiliyor. Farkı yaratan kaliteli oyuncularınız yoksa şampiyonluk yarışında da zor yürüyorsunuz. F.Bahçe oyun olarak hala Beşiktaş’ın, Başakşehir’in hatta Trabzonspor’un gerisinde. Ligin 2. yarısına kaliteli bir sol bek; Valbuena-Giu ve kaliteli, bir çizgi hücumcusu ile başlanırsa şampiyonluk gelir. Yoksa gelir gelir bir yerde ‘muhtaç olduğunuz gün’ kalite arar bulamazsınız.

        Topal’ın attığı gole kendisi adına sevindim ama kusura bakmasın anormal top kaybı yapıyor ve her maç en az yarısı verilmeyen 6 faulle oynuyor.

        Aatıf’larla Topal’larla Dirar’larla takım olursunuz belki ama Fenerbahçe olmak demek için daha ‘kaliteli’ye ihtiyaç var.

        VALBUENA

        Küsmeden, sabrederek beklemesi artısı. Farkı yaratan isimdi.

        NABİL DİRAR

        Karabük karşısında çok kötü bir 90 dakika çıkardı.

        Diğer Yazılar