Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maicon, 70. dakikada muhteşem frikik golü ile skoru 3-1’e getirdi ve maçın akıbeti aşağı yukarı belli oldu. Bendeniz de yazıya başladım.

        Genel olarak bir insana bağımlı, O’nsuz yapamayan kurum ve yapılara karşıyım. 4. Fatih Terim dönemi - 3. Şenol Güneş dönemi - 3. Ersun Yanal dönemi gibi dönemlere karşıyım. Bu kurumların çaresizliğini gösteriyor bana göre. Ancak bu özel dönemde, Tudor değil hangi teknik adam olursa olsun; milli takımdan ayrılmış Fatih Terim varken, başta da iktidar olsa da muktedir olamayan bir yönetim devredeyken Tudor’un gönderilip Fatih Terim’in gelmesi bence de en doğru ve akla yatkın olan çözümdü. Yani genel olarak karşı olduğu bu durum; özel olarak bilhassa bu dönemde ve bu zamanlama ile en doğru çözüm oldu.

        Terimli Galatasaray diye bir takımdan bahsedemeyiz normal olarak. Ama şunları rahatlıkla söyleyebiliriz:

        * Bir kere Terim etkisiye ister sadece tesadüf deyin ya da rakiplerin stres yüklenmiş; Beşiktaş-Kayseri 3; F.Bahçe ve Trabzonspor da 2’şer puan kaybetti. Terim, ilk maçında 13 puan toplamış oldu.

        * Taraftar ve camia havaya girdi. Tudor dönemi oyunlarından daha kötü bir oyun olsa da tribün inancı hiç azalmadı.

        * Tudor’u bariz bir biçimde satan oyuncular, Terim’e en azından bu dönem bu tür bir yanlış yapamazlar.

        * Dün Yaşar Kemal Uğurlu mümkün olduğunca altında kalmamaya çalışsa da ‘hakem etki altına alma’ adlı özel Terim dersleri hemen başlamış. Ben kendisini unutmuştum, Koray Günter kulübeden sarı kart gördü mesela.

        Bu etkiler Galatasaray’ı pozitif etkiler. Ligin 2. yarısında en az 2 transferle ve Terim farkı ile girecek G.Saray şampiyonluğun en kuvvetli adayı olacaktır.

        Dün, deplasmanlarda en başarılı takım olan ve ilk yarıyı gayet iyi oynayan Göztepe, 2. yarıda G.Saray’ın istekli baskısından başını kaldıramayacak duruma geldi. Terim, hiç sevmediği 4-2-3-1’e dönüp, öndeki 4’lüye de “Devamlı hareket” talimatı verince Göztepe çözüldü.

        G.Saray bu galibiyetle sadece 3 puan almadı. Ligin 2. yarısına çok daha umutlu ve güvenli girmeyi başardı.

        FATİH TERİM

        Teknik olarak çok ciddi bir katkı bekleyemeyiz bu aşamada. Ama hocanın etkisi, sadece Galatasaray’ın değil, ligin de enerjisini değiştirdi.

        PEYBERNES

        Çok kötü bir maç çıkardı. Bu kadar rahat çalım yiyen bir stoper olmaz.

        Diğer Yazılar