Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yani hakikaten “Bu kadar olma” denilen bir maçtı dünkü. Gençlerbirliği son derece pasif ve savunma da yapamayan bir görüntüdeydi. F.Bahçe ise gayet başarılı bir başlangıç yapıp ilk 20 dakikada yapılabilecek her şeyi yaptı. Rakibi ceza alanlarına sokmadılar, 2 topları direkten dönmüştü, bariz de 1 gol kaçırmışlardı.

        26’da Issah; Mete Kalkavan’ın kıyağı ile 2. sarı kartı görmeyip Gençler 10 kişi kalmayınca Ümit Özat hemen müdahale etti ve Issah’ı kenara aldı. Bu dakikadan sonra da Fener baskılı, Gençler pasifti. Her şey yolunda gözükürken, taraftar memnun ki son dakikalardaki başarılı bir kontra kötü sonlanacakken Dirar kendi kalesini vurdu. Hakikaten bu kadar olmazdı.

        2. yarı golle başladı ve Alper şahane bir gol attı. Sonra yine Fener üstünlüğü, hakedilmiş ikinci gol ile üstünlük geldi. Soldado-Valbuena- Oğuz Kaan üçlüsü ile akışkan ve hızlı/dikey paslarla akan F.Bahçe, futbolun adaleti ile öne geçmişti. 70’te her maçta olabilecek bir akın sonrası arkaya seken topta Milinkoviç golü atınca ne olduysa ondan sonra oldu. Takım birden durdu. 85’e kadar doğru dürüst bir baskı da kurulamadı. Bu bölümde biraz inançlı olsalar Gençlerbirliği 3. golü de bulurdu.

        F.Bahçe 70’te 2. golü yediği dakika ile 85. dakika arası hariç gayet başarılı bir maç oynadı. Ama negatif enerji var bu kulübün üstünde. Bunun sebebi sadece Aykut Kocaman’la ilgili değil. Bu camianın üstünde ölü toprağı var. 2-3 Haziran bu toprağı atmak ve yeniden dirilmek için muhteşem bir fırsat.

        Ben böylesine bir maçtan sonra hocayı eleştiremem. Ama belli ki bu negatif enerji daha fazla ilerlemeye engel olacak. Kocaman’ın hafta içi yaptığı “Şampiyon olamayız” açıklaması belli ki futbolcuları da etkilemiş. 70-85 arası görülen teslimiyetin başka açıklaması yok. Bu sonuçla Başakşehir deplasmanında kesin galibiyet almak gerekir. Olur mu? Bu takım ile daha da önemlisi bu enerji ile çok zor gözüküyor.

        ALPER

        Harika bir gol attı. Neredeyse tüm faulleri aldı. İyi bir hücum performansı gösterdi.

        METE KALKAVAN

        Issah’ı atamadı. Büyük bir hata yaptı. Ama sonra bu pozisyonun etkisinde kalıp eyyam yapmadı. Kendisinin bu cesaretini Vodafone ve Türk Telekom statlarında da görmek isteriz.

        Diğer Yazılar