Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray - Kayserispor maçı aslında geçen hafta pazar akşamı itibariyle başlamıştı. Bu stattaki Beşiktaş ve Başakşehirmaçlarının da aslında o gün başladığı gibi.

        Geçen hafta, Ali Palabıyık derbide G.Saray aleyhine bir maç yönetti ve G.Saray camiası haklı olarak şiddetli tepki gösterdi.

        Abdurrahim Albayrak maç sonunda açıkça "Başakşehirşampiyon yapılmak isteniyor. TFF de bu işe çanak tutuyor" dedi. Albayrak'agöre Türkiye'de her kurum ve kişi, cumhurbaşkanından MHK'yakadar herkes Başakşehirşampiyon olsun istiyordu. Albayrak da bu konuda bilgiye sahipti.

        Bu çok önemli açıklamanın dışında Mustafa Cengiz de MHK'yaçıkarma yaptı. Çıkan yangından sonra Türkiye'de bin senedir yaşanan tiyatrolar tekrar yaşanmaya başlandı:

        • Önce MHK, Hürriyet'e "Uilenberg,Palabıyık'tan memnun" gibi yalan bir bilgi sızdırdı. Kendilerini savunamadıkları için Uilenberg'inadını kullandılar. Cüneyt Çakır'ınbabası eskiden topu FIFA'ya UEFA'ya atardı, şimdikiler de Uilenberg'eatıyor. Ama kimse yemiyor tabi.

        • Sonra 'Hesapta Uilenberg'inmemnun kaldığı' Palabıyık'a maç verilmedi.

        • Ardından Başakşehir'eHüseyin Göcek; G.Saray'a da Arda Kardeşler "Pansuman"a gönderildi.

        • Maç başladı ve Kayseri'nin hafif sert oyunu dikkat çekti. "Acaba hakem bu baskıyı kaldırabilecek mi" derken 19. dakikada Emre Akbaba'ya gösterilmesi gereken kırmızı kartı veremeyerek baskıdan kalkamayacağını gösterdi.

        • 38'de de Kayserili Lopez'e çok doğru bir kararla 2. sarı kartını çıkardı ve penaltıyı çaldı.

        • Skor 2-1 G.Saray lehine gelip Kayseri de eksilince üstüne kısa bir süre sonra 3. gol gelince herkes rahatladı. Hakem de oyuncular da MHK da rahata erdi.

        ☆☆

        Efendim bu satırların yazarı 6 senedir derbilere ve önemli maçlara yabancı hakem getirilmesini savunuyor. Çünkü misal derbide yabancı hakem görev yapsa Palabıyık'ın hatalarını yapmaz, G.Saray MHK'yaçıkarma yapmaz, Albayrak tüm ülkenin bir olup Başakşehir'işampiyon yapmaya çalıştığını iddia etmez, Hürriyet'e "Uilenbergmemnun" yalanı üflenmez, Arda Kardeşler bu maça atanmaz, atansa dahi Emre Akbaba'ya kırmızı kartı gösterir maç da bambaşka bir yere giderdi.

        O nedenle derbi ve kritik maçlara kesinlikle yabancı hakem lazım.

        @@

        Gelelim maça.. Aslen Akbaba'nın pozisyonun olduğu 19. dakika ile 38. dakika arasında bir maç oynandı. İlk 16 dakikada Ndiaye'ninhatasından Kayseri golü buldu ama dakikası dolmadan Diagneeşitledi. Bu 19 dakika içinde Kayseri 3 çok net pozisyona girdi çerçeveyi bile bulamadı. Galatasaray kalitesi ise bu dönemde ortaya çıktı. Penaltılar hariç 3 pozisyona girip 2'sini attılar.

        Son tahlil: G.Saray Kayseri'yi her türlü yenerdi, nitekim Kayseri'nin 10 kişi kalması işlerini kolaylaşırdı. Kalan 5 maçta bu statta 2 maçı kaldı G.Saray'ın.. Beşiktaş ve Başakşehirmüsabakalarındakesin favori..

        Konya ve Rize maçlarında puan kaybetmezlerse şampiyonluk son haftaya kadar ihtimal dahilinde..

        Diğer Yazılar