Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        30. hafta bitti. Bundan 6 hafta evvel liderden tam 13 puan gerideki Beşiktaş'ın da dahil olduğu şahane bir 4 haftalık final serisi izleyeceğiz.

        62 puanlı Başakşehir de

        60 puanlı Galatasaray da

        59 puanlı Beşiktaş da kalan 4 maçlarını kazanmaları halinde şampiyon olacaklarını biliyorlar. Galatasaray ve Başakşehir için bu durum matematiksel gerçeklik. Beşiktaş ise "4 maçımızı kazanırız, Başakşehir de bir yerde puan kaybeder" diye bakıyor.

        ☆☆

        Şüphesiz haftanın en büyük sürprizi Göztepe'nin İstanbul'da Başakşehir'i yenmesiydi. Aynı Başakşehir geçen hafta da Rize karşısında mağlubiyetten temdit penaltısı ile kurtulmuştu. Yani Beşiktaş mağlubiyetinden sonra evindeki görece kolay gözüken iki maçtan 6 puan hesaplayan takım sadece 1 puan alabildi. Tüm kredilerini tüketti.

        Şahsi fikrimi bu köşeyi okuyan yahut beni diğer mecralardan takip eden okurlarım-izleyenlerim biliyor.

        Bu ortamda; dün Konya'da maç çıkışı "4 maçımızı da kazanıp şampiyon olacağız" diyen Abdürrahim Albayrak'ın 2 hafta evvelki Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamanın fikri takibini yapmak gerek.

        Albayrak, o derbinin ardından 'Türkiye'de cumhurbaşkanından MHK'ye kadar her kurumun Başakşehir'in şampiyonluğu için uğraştığını, TFF'nin de bu işin aracısı olduğunu' ifade etmeye çalıştı. "Bildiklerim var" dedi. Kendisine anlatılanlar olduğunu da ekleyip "Zamanı gelince açıklayacağım" dedi. Ben de kendisine hem bu köşeden hem TV ekranından defalarca sordum, ve seslendim: "Türkiye'de en üstten en alta kadar herkes bir olmuş Başakşehir'in şampiyon yapılması için uğraşıyorsa ve sizin de buna dair bildikleriniz varsa lütfen anlatın. Ben de o dakikadan itibaren Başakşehir şampiyon olamasın diye elimden ne geliyorsa yapacağım. Tüm desteğimi size vereceğim" dedim.

        Hala bekliyorum. Albayrak, halen aynı fikirdeyse yani tüm ülkenin tüm kurullarının bir olup Başakşehir'in şampiyonluğu için ittifak yaptığına dair bildiklerini açıklayacaksa ben de sözümün arkasındayım. Abdürrahim Bey bildiklerini ve kendisine anlatılanları açıklasın ben de Başakşehir şampiyonluğu organizasyonuna karşı en büyük desteği vereceğim.

        Diğer Yazılar