Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maçın 85. dakikasında Real Madrid 27 kez gol girişimi yapmıştı. Kötü şutlar atmıştı. Hazard, boş kale yerine direğe nişanlamıştı. Benzema-Rodrygo kaliteli vuruşlar yapamamıştı ama 27 tane gol girişimi yapılmıştı..

        Buna karşın G.Saray, ilk devre 3 net pozisyon üretmişti. Andonde ile 2; Belhanda ile 1 kez müsait pozisyonlarda Courtois'ya takılmışlardı. 84'de Nzonzi'nin 6 pastan kafa vuruşu auta gitmişti.

        Maçın gol girişimi rakamları bunlar.

        Maç öncesinde tahminim G.Saray'ın 1 gol bulacağı, Real'in ne olursa olsun 1 gol atabileceği, eğer G.Saray 2 gol atabilirse kazanabileceği bir ortam sağlayabileceği yönündeydi.

        Real Madrid'e herkes pozisyon buluyor. CimBom'un da bulması olağandı. Nitekim buldular. Andone 2 kere iyi vurdu kaleci ikisinde de iyi çıkardı. Sonra Belhanda, Kross'un golü yaptığı yere çok benzer yerden topla buluştu ama Alman'ın yaptığını yapamadı. Nitekim Sivas maçından sonra bu kez de çıkarken yuhalandı. O da tribünlere reaksiyon gösterdi. Bence gönül bağları koptu. Belhanda da kaybedildi.

        3 Şampiyonlar Ligi maçı bitti ve G.Saray 0 gol ile burada. Üstelik PSG maçında 3; bu maçta da en az 4 net pozisyonu rakipler harcadı. Brugge deplasmanında maçın adamı da Muslera idi.

        Bir takım savunmasında çok pozisyon veriyorsa hücum etkinliğinin zekatı olarak görülebilir. Ancak hücumda bu kadar az etkili olabiliyorken savunmada da problemleri varsa o zaman 2 soru sorulmalıdır:

        • Oyuncular mı yeterince mücadele etmiyor?

        • Taktiksel problem mi var?

        Bu sorunun cevabı G.Saray'ın Avrupa macerasının devamını belirleyecek. Bernabeu'da Madrid yine kazanmaya yakın taraf. Galiba içerideki Brugge maçı sadece Avrupa devamlılığı için değil Fatih Terim'in bu seviyedeki taktisyenliğinden transfer mühendisliğine kadar konuşulmasına neden olacak müsabaka olacak.

        Bence dün gece itibariyle 2. tur şansı mucizelere kaldı. UEFA şansı için de 5. maçı bekleyeceğiz. Ben Seri ve Lemina'nın da devre arasında gönderilmelerinin sürpriz olmayacağını düşünüyorum artık. Belhanda ve Feghouli'nin de ayrılma ihtimalleri yüksek. Ocak ayında galiba yeniden takım mühendisliği konuşacağız.

        Diğer Yazılar