Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe'ye karşı sistemli ve organize bir engelleme çabası olduğu net olarak ortaya çıktı. Gerek TFF içindeki azılı düşmanlar; gerek Vedat'ın niyetini okuyabilen hukukçu olmayan olsa olsa hokkabaz bir maşa olan PFDK üyeleri gerekse Ali Koç'un sürekli bahsettiği kurullar üzerindeki baskı...

        Bu tavır; Fenerbahçeliler'i konsolide etti.

        En muhalifler bile Ali Koç'a muhalefeti kesti.. Eleştiriler kesildi. Dün de Kadıköy'de tribündekiler başkanlarına "Dik dur eğilme bu taraftar seninle" diye seslendi.

        Bu ortamda transfer yapılamayacağı, daha doğru ifadeyle yaptırılmayacağı da belli olduktan sonra Ersun Yanal ve oyuncularına ekstra yük bindi.

        F.Bahçe transfer yapsa da yapamasa da Max - Altay ve Garry'nin performanslarını artırmazlarsa şampiyonluğun gelmesi çok zor diyordum. Nitekim 2. yarıya iyi başlayan Max Kruse, dün de takımın en iştahlı oyuncularından biriydi. Nargileci hallerini bırakınca kalitesi ortaya çıkıyor. Bu takımın en kaliteli ismi o. Fiziği geliştikçe daha da etkili olacaktır. Golde mesela, Vedat'ın harika çapraz koşusuyla boşalttığı alana topu nefis sürdü ve golünü attı. O dakikada o baskı altında topu oraya sürüp vurmak her şeyin başında güç gerekir.

        Garry de maç boyu etkili olduğu ve tehdit yarattığı sağ kanatta asistini yaptı. Gaziantep de Başaksehir de zor rakipler ve F.Bahçe bu iki rakibi de yenmeyi başardı. Asıl önemlisi Dirar'ın yanlış geri pasında Visca'nın Altay'ın çıkardığı şutu dışında pozisyon vermediler. Jailson ve Serdar'daki hırsı, Isla'nın iştahı Ozan ve Gustavo'nun oturmuş tandemi maçın üstünlüğünü takımlarına getirdiler. Max da Altay da Garry de performanslarını bu 2 maç için konuşursak artırmış görünüyorlar. En geç 2 hafta sonra dönecek Hasan Ali şu an en önemli isim. Çünkü o zaman Dirar da sağ önde daha çok katkı verir.

        Tolga da bu kadar çok pozisyona girmesine rağmen golle buluşamamasını daha çok vuruş çalışması ile çözebileceğini bilmeli. Belki bir kaç maç sonra Ferdi, 5-6 hafta sonra Ekici de sağ önde oynayabilir.

        Başakşehir 55-70 dakikalar arası dönemi hariç oyunda hiç denge sağlayamadı. F.Bahçe iyiydi, Başakşehir'i onlar oynatmadılar aslen.. Haftaya Trabzon'dan 3 puanla dönerlerse yelkenler rüzgarla dolacaktır. Son sözüm Emre'ye.. Beckham ağlaya ağlaya futbolu bırakmıştı.. Anlıyorum, oyuncu hep oynamak ister. Ama takımın ona olan ihtiyacı hiç bitmeyecek. Sonradan oyuna girmesiyle de kenarda arkadaşlarına destek olarak da.. Kulübede rakibi ve hakemleri baskı altına alarak da..

        ☆☆

        Bu vesile ile Elazığ'da ve Malatya'da gerçekleşen deprem nedeniyle hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Memleketimizin başı sağ olsun.

        Diğer Yazılar