Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hayır, ne Almanya Milli Takımı'nı seçmek ne de o milli takımı, "Kazanırken Almanın kaybederken göçmen" çıkışı ile bırakıp ses getirmek. Artık 4. kuşağının yaşadığı Türkler için 'Gastarbeiter' (Misafir işçi) tabirinin kullanıldığı Almanya'nın hala en azından bir kısmının tavrını ortaya saçıp dökmek de en büyük hatası değildi. 60-70 milyon Çinli taraftarı olan Arsenal'in forma satışlarını düşüreceğini ve taraftar kaybettireceğini bile bile Uygurlardan Doğu Türkistanlı diye bahsedebilmesi ve onların haklarını savunması da hata değildi. Hayatının en büyük hatası Türkiye'ye gelmek de değildi. Fener'e gelmekti.

        Fener'e geldiği için bir ekonomi profesörü 50 sene öncede kalmış "Futbol afyondur" martavalını okumazdı. Misal G.Saray'ı seçseydi aynı profesör "İyi hissettirme faktörünün ekonomi üzerindeki olumlu etkisi"nden söz ederdi.

        REKLAM

        Misal G.Saray'a gelse Instagram hesabındaki dua paylaşımı ilahiyatçıları ikiye bölmez, aksine birleştirirdi. Duayla namazla uzak yakın ilgisi olmayan bir takım zat'ı islamcı yapardı.

        Fener yerine misal G.Saray'a gelse Burak Yılmaz yine Beşiktaş'ı bilmem kaçıncı defa bırakıp Galatasaraylı olurdu.

        Misal Fener'i tercih etmese Milli Takım'ı neden reddettiğine dair konuşmalar yapılmaz, hayatında milli olmamış-olamamış bir dönem G.Saray'da oynamış da değil, bulunmuş isimler vatan-millet-sakarya edebiyatı yapmazdı.

        G.Saray'a gelseydi misal, mahalle muhtarı, şeriatçı Twitter'cı ya da Cumhurbaşkanı Sözcüsünün "Hoş geldin" mesajlarına "Biz ne yapalım kardeşim Türkiye'dir Galatasaray' demiştik" cümlesiyle yaklaşılırdı; Fenerbahçe Türkiye değilmiş gibi..

        ☆☆

        Mesut Özil dünyada German Midfielder (Alman orta saha) olarak tanınır. Alman futbolcudur. Alman pasaportuna ve Türk pasaportlarına sahiptir. Milyonlarca çifte vatandaş gibi. Yüz binlerce Bulgar-Türk; Yunan-Türk pasaportlarına sahip göçmen kökenliler gibi. Milyonlarca Alman vatandaşı Türk gibi. BionTech aşısını bulan Özlem Türeci ve Uğur Şahin gibi. On binlerce yeni nesil beyin göçeri gibi. Dr. Mehmet Öz gibi. Hatta ve hatta bu ülkede başbakanlık yapmış Tansu Çiller gibi.

        REKLAM

        Bu kadar insan Türk ırkındandır. Türk'tür. Vatandaşlıkları - tercihleri başka ülke olabilir. Amerika'da doğum yapan kaç tane Türk var biliyor musunuz? Diriliş Ertuğrul başta olmak üzere.. Malta vatandaşlığına geçen kimler var haberdar mısınız?

        Tartışmamız gereken ırka göre yapılmayan tercihler midir, neden bu güzelim ülke yerine başka tercihler yapılmak durumunda kalınması mıdır?

        "Türkiye Milli Takımı'nı seçip ne yapacaktı? Belki de ağzına silah dayayacaklardı" demişti Mesut, Almanya'yı seçtiğinde bir Alman spor yorumcusu. Bir programda Çalhanoğlu'nun konuyla ilgili konuk edildiğini de belli ki bilmiyorsunuz.

        Sahi, kampta bir oyuncunun bir diğerinin ağzına silah sokturduğu; prim kavgası ile dönemin hocasına gider yapan futbolcuların olduğu, "Burası hoca takımı değil yıldızlar takımı" diyenlerin; Hırvat maçının sabahına kadar kumar oynayanların takımını neden seçmedi ki?

        Almanya'yı seçerek ne kazandı, tenekeden bir Dünya Kupası canım..

        Ve sondan bir önceki söz: Mesut Özil, Türk'tür. Alman vatandaşlığı da olan bir Türk. Milyonlarcası gibi.

        Ve son söz: German midfielder Mesut Özil joined Fenerbahçe.. So what?

        Diğer Yazılar