Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe, Ali Koç'un ilk yılında Benfica karşısındaki ilk Avrupa kupası maçına santraforda Alper Potuk ile çıkmıştı. 4. yılında yarınki Avrupa maçına Samatta ile dahi çıkılamıyor. FFP gereği Samatta listeye yazılamadı deniyor.

        Şimdi durum şu;

        SATTIĞIN KADAR ALABİLİRSİN FFP KURALI gereği Samatta da Kim Jae de UEFA listesine yazılamadı. Samatta biliyorsunuz 6 milyon Euro'luk satın alma zorunluluğu bu sene devreye girdi. Dolayısıyla yeni alınan isim sayılıyor.

        Kulüp şu ana kadar Frey ve Ademi'yi sattı. O ikisinden toplam 2 milyon Euro geldi. Bu rakam Burak Kapacak'ın bonservis bedeli olan 1.3 milyon Euro'yu karşılardı. Burak Kapacak neden UEFA listesine yazılmadı bilemiyorum. Hoca tercihi de olacağını sanmıyorum belki başka bir oyuncuya ödenmesi gereken bir başka bedele harcandı.

        F.Bahçe Helsinki'yi eleyebilirse 2 Eylül'de gruplar için liste vermek zorunda. Yani ne yapıp edip 2 Eylül'e kadar SATIŞ YAPMAK ZORUNDA kulüp. "Ozan" demeyin çünkü bu yıl için Ozan 'kiralık' gidecek. Satın alma opsiyonu seneye devreye girecek.

        O zaman ne olacak? Şu ana kadar CANLI, CASH ON THE TABLE Teklif alan 3 isim var. Altay - Szalai ve Pelkas. Sürpriz satışlar gerçekleşmezse ki öyle bir görüntü yok bence bu isimlerden Pelkas satılmaya en yakın isim. Pelkas 10 milyon euro'ya satıldı diyelim. 6 milyon Euro'luk Samatta da 2.5'luk Kim de eklenebilir o zaman UEFA listesine. Başka birini daha satıp santrafor - sol kenar ve 8 numara alabilirsin.

        Bu SATTIĞIN KADAR AL işinin bizim TFF Limiti ile ilgisi yok. Tokenden gelen paranın 3'de 1'i; bir takım sponsorluklardan gelen gelirin 3'de 1'i ve giden oyunculardan boşalan ücretler limite eklenebildiğinden Burak lisansa yazılabilir. Ama Kim Jae'ye lisans için ya ayrılık ya da yeni satış lazım.

        Bu şartlar altında Samatta 4-5 milyon Euro'lar teklif alamazsa ki şu ana kadar yok, bence takımda kalır maalesef.

        "Santrafor transferi ne durumda" diye soran arkadaşlar işe bu yazdıklarım penceresinden bakabilir. Bu şartlarda transfer ya bonservissiz 'elde kalmış'lardan olur ya da kiralık çözümler ile olabilir. 'Bu sene kiralık seneye zorunlu satın alma' gibi işlerle ancak transfer yapılabilir.

        İşin YANİSİ şu: Önce satış - gönderme ve limit açma sonra almak için çözüm geliştirme. İki türlü BECERİ lazım yani. O BECERİ var mı? Bakacağız.

        Diğer Yazılar