Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Vole yayınında Senad Ok'tan duydum. Ona da Jorge Jesus'un ekibi söylemiş anladığım; Jesus'un tespiti şu: Takımın fizik gücünü Avrupa seviyesine çıkarmamız lazım.

        Her zaman söylüyorum; Türk futbolunun çok temel 2 sorun var:

        • Tempo

        • Taktik bilgisi..

        Taktik bilgisi zamanla, hocaya bağlı olarak gelişebiliyor. Oturmuş bir yapı ile belli oranda istikrarı sağlayabilen takımlar hep zirvede oluyor. İşte Trabzonspor-Konyaspor ve İsmail Kartal dönemi Fenerbahçe.. Oturmuş yapı, belli bir oyun yapısı ve kadro istikrarı..

        Bunlar bize yetiyor. Öte yandan Avrupa'ya çıktığımızda fizik/tempo ve taktik değişkenlik açısından sınıfta kalıyoruz. Taktik farklılık yaratamıyor hocalarımız. Futbolcularımız da pozisyon bilgisinden yoksun yetiştiğinden doğaçlama bir oyuna dönüşüyor futbolumuz. İyi taktik oyunu, önünde sonunda iyi futbolcu ister. Kaliteli ve zeki oyuncularınız varsa iyi bir taktik takımı oluyorsunuz. Ama fizik ve tempo oyunu için gerek şart çalışmak.. İdman saatleri belli oranda büyük lig takımları ile aynı olsa da kalitesi açısında kapanmaz bir fark var. Her ama her Avrupa takımında gördüğümüz en net gerçek tempolu oynamaya çalışmaları. Daha kalitesiz oyunculardan oluşan takımlarla da oynasak, bizi küçümseyebilecek büyüklerle de oynasak belli bir tempoya hep erişiyorlar ve biz o fizik gücüne, o patlayıcı kuvvetlere erişemiyoruz. Sergen Yalçın bu tespiti koydu ve Beşiktaş'ta Şampiyonlar Ligi için ekstra fizik idmanları yaptırdı. İlk Dortmund maçında da Alman devi ile fizik olarak başa çıkabildi. Ama ya yanlış yüklemeden, ya oyuncuların kişisel olarak kendilerine iyi bakmamalarından 2. maç itibariyle giderek çöktü takımı..

        ☆☆

        İşte şimdi fizik güce tempo anlamında önem veren ve tempo ifadesini özellikle kullanan bir hoca var ligimizde. Umarım tempolu oyun için gerekli çalışmaların karşılığını alır. Umarım yeni TFF, tempolu futbol oynatacak yeni bir MHK göreve getirip hakemlere "topu taca atma yalanı"nı bitirme talimatı verdirir.

        Diğer Yazılar