Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Lihtenştayn.. Ülkede lig yok. Bu minicik prensliğin takımı İsviçre 2. liginde oynuyor. Konyaspor'u 4'ledi.

        • Kosova.. Resmi olarak ülke olarak tanıyan kaç ülke var bilmiyorum. Bu küçücük ülkenin takımı gelip Sivas'ta Sivas'ı 4'ledi.

        • Şampiyonlar Ligi hedefiyle yola çıkan Trabzonspor, 80 dakika 10 kişi oynayan Macar ekibinden 3 yedi. 2-0 öndeyken 10 kişi kalan Sırp rakibinden gol yedi. Maçı zor bitirdi. Hocası hala Monaco maçının sonucunu 10 kişi kalmakla açıklıyor. Bariz gruptan çıkamama tehdidinin farkında değil.

        • Lüksemburg U19 takımı gelip bizim U19 takımımıza 4 atıyor. 4 golün 3'ünü atan Lüksemburglu çocuk profesyonel futbolcu değil.

        • Andorra U21 takımı bizim U21 takımımızı yendi.

        • Avrupa'da tek bir tane galibiyet alamamış; Şampiyonlar Ligi'nde sıfır çekmiş hoca milli takımı kovalıyor.

        • Euro 2021'de Türkiye'yi dibin dibinde bırakan hoca Trabzon'da; olmadı Beşiktaş'ta esnaf ziyaretinde..

        ☆☆

        Lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan Türk hocalarımız Avrupalı meslektaşlarının 10 sene gerisindeler. Taktik ve planlama olarak çok eksikler. Bir kere neredeyse hepsinin takımı fizik olarak geride. Ama sorsan bizim idmanların Avrupa takımlarından eksiği yok.

        Hepsi Avrupalı meslektaşlarından çok daha fazla kazanıyor. Çok daha iyi imkanlardaki takımlarda görev yapıyor. Çok daha fazla ilgi görüyorlar ama gel gör ki sonuç hep "basit goller yedik" oluyor. Montella'nın 4-6-0'ını denemeye cesaret dahi edemezler. Salladıkları, küçümsedikleri Farioli'nin İtalya'dan aldığı lisansın programına kabul edilemezler de "dur şuraya başvurayım" vizyonu dahi geliştiremezler.

        Avrupa ile ilgili hayalleri, hedefleri en başta ilgileri yok. İlgileri olmadığından bilgileri de yok haliyle.. İddia ediyorum bir tanesi bile Brugge'un bir maçını izlememiştir..

        Bazısı; Fatih Terim'in bin bir rica ile ülkeye getirdiği Gerard Houllier'i dinlemek bir yana "Onun bildiğini ben unuttum" kibrine sahip bir de üstüne..

        Ama işte Avrupa öyle güzel bir arena ki hepsinin makyajını akıtıyor. Türk futbolunun çöküşünün bir sürü nedeni var ama bence ilk 2 sıra hakemler ile Türk antrenörlerin.

        Neyse ya biz Milli takıma yerli ve milli hoca getirelim. Tüm sorunlarımız çözülsün.

        Diğer Yazılar