Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trump’ın Putin ile zirvesinden sonra Amerika’da yer yerinden oynadı.

        Rusya’nın son ABD seçimine müdahale etmiş olmasını zirveye getirmeyen Trump’ın çok alttan aldığı, kendisini ve Amerika’yı ezdirdiği ve ülkenin rezil olmasına yol açtığı hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından söyleniyor.

        En sert tepkiyi Amerika’nın casus camiası koydu.

        Kendisi de bir eski üst düzey casus olduğundan Putin’i en iyi tanıyabileceklerin kendileri olduğunu düşünen Amerikan casus camiası Trump’ın bu gidişiyle Putin’in oyuncağı haline geleceğini düşünüyor.

        Eski CIA Başkanı ve cemaatin etkili ismi John Brennan zirvedeki davranışı nedeniyle Trump’ı vatana ihanet ile bile suçladı.

        Şu an Ulusal İstihbarat Direktörü olan Dan Coats, Trump aleyhine açıklama yaptı.

        Halen yönetim içinde üst düzey istihbaratçı görevi olan bir bürokratın böylesine konuşması tuhaf karşılansa da, Dan Coats’ın istifa etmeyi düşündüğü söyleniyor.

        Dan Coats Amerikan istihbarat camiasının duygularını yansıttığını söyleyerek Rusların son seçime müdahale ettikleri yolunda ellerinde delil bulunduğunu ve bunu Trump’ın da bilmesine rağmen kendilerine inanmak yerine Ruslara daha fazla güveniyormuş gibi davrandığını vurguluyor.

        Dosyanın bir sayfasını bile okumamış

        Trump bu zirveye neredeyse hiçbir hazırlık yapmadan girdi.

        KGB eğitimli olan ve stratejik ustalığı olan Putin’in karşısına böyle çıkılmasının bir siyasi intihar olduğunu düşünen Washington’un casus camiası zirvedeki fiyaskonun da bundan kaynaklandığını düşünüyor.

        Zirve öncesinde Trump için 100 sayfalık bir hazırlık dosyası verildi.

        Trump’ın bunun bir sayfasını bile okumadığı biliniyor.

        Zirve öncesinde zatan hazırlıklı olan Putin üst düzey adamlarıyla strateji toplantıları yaparken, kullanacağı vücut dilini bile prova ederken ondan çok daha tecrübesz olan Trump o saatlerde İskoçya’daki kendi kulübünde golf oynuyordu.

        Onun bu vurdumduymazlığına yönelk de büyük tepki var Washington’da.

        Kendi partisi içinden bile çok ağır laflar söyleyenler çıkıyor.

        Camianın içinden uyarı

        Eskiden askeri istihbaratta çalışmış ve casus camiası içinde çok saygı duyulan bir eski dostum bana "Başkanların kendi istihbaratçılarını bu şekilde karşısına alması hiç sağlıklı birşey değildir. Kötülük yapma uzmanı olan bu kişilerle sürekli çatışma içinde olunması mantıki de değil" dedi.

        Trump, Rus casuslara daha sempati duyuyormuş gibi davranarak zaten başkaldırı içinde olan ABD casus camiasının daha sert tepkiler koymasına yol açabilir uyarısını yaptı.

        Diğer Yazılar