Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salı sabahı telefondan arayanın Hakan Atilla’nın avukatı olduğunu görünce heyecanlandım.

        Herhalde rahip Brunson ile Hakan Atilla’nın takası yolunda bir gelişme oldu diye düşündüm.

        2019 yılının temmuz ayına kadar cezası bulunan Atilla’nın Türkiye’de ev hapsinde bulunan Brunson’un takas edilmesi fikri daha önce ortaya atılmış ve bir sonuç alınamadan tartışılmıştı. Buna göre Hakan Atilla, cezasının geri kalanını Türkiye’de geçirmek üzere Brunson’a karşı gönderilecekti. Hemen bunu sordum; Avukat Bey, “Bize yeni gelen bir şey henüz yok. Biz de heyecanla bekliyoruz” dedi.

        “Hakan Bey’in size bir selamı var, onu ileteyim” dedi. “Benden de selam söyleyin” dedim. Onu 15 gün sonra ziyaret için plan yapmaya başladık. Avukat Bey, Hakan Atilla’nın düşünüldüğü gibi düşük güvenlikli hapishaneye değil orta güvenlikte bir hapishaneye gönderildiğini anlattı. Ben de şaşırdım. Çünkü kararın açıklandığı son gün Yargıç Berman, Hakan Atilla’nın cezasını düşük güvenlikli bir hapishanede çekmesinin uygun olduğunu ve New York’tan konsolosluğun ziyaretlerinde kolaylık olsun diye Connecticut’ta bir hapishaneyi işaret etmişti.

        “İlk önce oraya gönderilip sonra başka yere mi transfer edildi” diye sordum. Avukat Bey, “Hayır direkt Brooklyn’den şimdi bulunduğu Pennsylvania’daki Schuylkill Hapishanesi’ne gönderildi” diye anlatınca “Yargıcın dediğine karşı nasıl hareket edebiliyorlar” diye de sordum: “Bu davayla değil idari bir karar, olabiliyor bunlar” dedi.

        Anlaşılan Atilla, mahkeme salonundan Brooklyn’de dava süresince kaldığı tutukevine geldikten sonra başka bir irade devreye girip bu uygulamayı getirmiş.

        “Schuylkill’de şartlar çok mu kötü, rahatsız ediyorlar mı Hakan Bey’I” diye sordum. “Tabii diğer hapishaneye gidebilseydi orada olabilecek şartlar burada yok. Bu hapishanedeki mahkumların cezaları daha yüksek ama olağanüstü de kötü değil şartları, orta düzeyde güvenlik var” dedi.

        “Neden yapmış olabilirler bunu” diye sorduğumda da “Galiba davanın hassas olmasından dolayı yaptılar” cevabını aldım.

        Yargıcın işaret ettiği hapishaneye gidilebilseydi bunun New York’tan uzaklığı bir buçuk saatti. Şimdikinin ise en az 3 buçuk saat sürüyor. Orman içinde olduğundan ulaşım daha da zorlaşıyor.

        TRUMP’IN YENİ KAVGASI

        Henüz televizyonda reality şovunu yaparken Trump ile tanışan ve sonra davet üzerine Beyaz Saray’da göreve başlayan Omarosa Newman işten ayrıldıktan sonra ‘Unhinged’ adlı bir kitap yazdı ve Trump’a saldırmaya başladı.

        Başkan'ın ırkçı olduğunu öne süren Bayan Newman ayrıca Beyaz Saray’da büyük yolsuzluklara şahit olduğunu ve bunları da yakında açıklayacağını söylüyor.

        Daha sonra açıklayacağını söylemesi birçok yorumcuya “Acaba bu kadın planlı olarak yeni şöhretinden para kazanma peşinde mi” sorusunu sordurdu. Kamuoyunda kadın hakkında böylece bir şüphe oluşmaya başlamasına rağmen Başkan Trump’ın siniri yine de bozuldu ve kadına hakaret de etmeye başladı. Ve böylece bu kavganın daha uzamasını istemeden olsa da sağladı. Bayan Newman’ın açıklayacağını söylediği yolsuzluk açıklamalarını hangi televizyon kanalında yapacağı merakla bekleniyor.

        Diğer Yazılar