Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mira Ricardel ismini Amerikan kamuoyu düne kadar duymamış olabilir ama siz okuyucularım bunu herhalde duymuş olmalısınız. Çünkü onun hakkında bundan önce birçok defa bu köşede yazdım.

        Bayan Ricardel, ulusal güvenlik danışmanı Johh Bolton’un yardımcısı. Yani Amerika’nın sert görüşleriyle tanınan en üst düzeydeki güvenlik uzmanlarından bir tanesi.

        Mira Ricardel
        Mira Ricardel

        ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ'NDE

        Bu Ulusal Güvelik Konseyi'nde ilginç işler oluyor.

        Bolton, Müslüman dünyaya karşı son derece sert görüşleri ile biliniyor. Kendisinin özel kalem müdürü olan Fred FLeitz da ABD’nin önde gelen islamofobiklerinden. Bolton-Fleitz ikilisinin Ricardel’den de destek alarak Türkiye’ye karşıt söylemler geliştirdikleri biliniyor Washington’da.

        İşte bu yüzden bu üçlüden herhangi birisinin görevden alınması Türkiye’nin tamamen destekleyeceği bir gelişme olması gerekiyor.

        MELANIA TRUMP ŞAŞIRTTI

        Washington’da Mira Ricardel’in görevden alınması önceki gece gerçekleşti. Bunu isteyen de Melania Trump oldu.

        Onun yaptığı açıklamada, "Mira Ricadel artık Beyaz Saray’da görev yapma onurunu hak etmemektedir" denildi.

        Genelde fikir bildirmeyen ve fazla konuşmayan bayan Trump’ın durup dururken bu çıkışı yapması Washington’da herkesi çok şaşırttı.

        Melania-Donald Trump
        Melania-Donald Trump

        Ancak meselenin temelinde Beyaz Saray içindeki hayli enteresan olayların olduğu da ortaya çıktı.

        Melania Trump son çıktığı Afrika gezisinde kendi uçağına bayan Ricardel’in alınmasını istememiş.

        O da buna karşı olarak, "Madem beni uçağına almıyor o zaman Ulusal Güvenlik Konseyi'nden hiç kimse bayan Trump’ın gezisine katılmayacak" demiş ve hiç bir Güvenlik Konseyi personelini o geziye göndermemiş. Bunun üzerine Melania Trump, Mira Ricardel’i şimdi görevden aldırmaya çalışıyor. Bu yazı yazılana kadar Başkan Trump bu konuda bir açıklama yapmamıştı ama her an bir tweet atarak onu görevden alması da bekleniyordu. Ama bu defa açıklama yapılmadan yönetim içinde başka bir göreve atanacağı söylenerek açığa alındı.

        BEYAZ SARAY YİNE KARIŞTI

        Trump başkanlık koltuğuna oturduğundan beri hiç karışıklıktan kurtulamayan Beyaz Saray’ın içi yine karmakarışık oldu. Ricardel olayının patlamasının yanı sıra bir de uzun zamandır konuşulan diğer değişikliklerin de gündeme geldiği konuşuluyor.

        Beyaz Saray özel kalem müdür John Kelly’nin yakında gideceği haberi yeniden konuşulmaya başlandı.

        Yerine gelebilecek üç isimden bahsediliyor.

        En güçlü adayın şu an Başkan Yardımcısı Mike Pence’in özel kalem müdürü olan Nick Ayer olduğu anlatılıyor. Diğer adayın da şimdi bütçe ofisinde olan Mick Mulveney olabileceği de konuşuluyor ama bazıları aslında Trump’ın kalbinde yatan ismin yoğun duygular beslediği eski Beyaz Saray çalışanı Hope Hicks olduğunu söyleyenler de var.

        Ancak Başkan Trump bunu istese de karısı Melania Trump’ın tepkisinden çekinip yapmayacağı da konuşulanlar arasında. Sonuçta Beyaz Saray'ın yeni müdürünün Nick Ayer olacağını söyleyebiliriz.

        Bu arada Savunma Bakanı Mattis’in de yerine senatör Tom Cotton’un getirileceği de Washington kulislerinde söyleniyor.

        Diğer Yazılar