Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’nin Ümraniyespor’a yenildiği maçı seyrederken aklıma ister istemez AK Parti'nin henüz kurulma çalışmalarıyapılırken ki günler geldi.

        Bir zamanlar süper güç, global marka olarak nitelendirilen takımların bugün düştüğü durum, iktidara geldikten sonra yeni Türkiye’yi kurmaya girişen Ak Parti karşısında özellikle CHP’nin düştüğü duruma benziyor.

        Hatırlayın egemen güçler neler demişlerdi, lider Erdoğan için 'muhtar bile olamaz', 'Ak parti bir şey yapamaz', 'Bu parti kapatılır' lafları uçuşuyordu etrafta.

        Ama parti kuruldu, iktidarı aldı ve yeni Türkiye’yi inşa etmeye başladı.

        11 Ağustos’ta o dönemde Ak Parti aleyhine yayın yapmakta olan Hürriyet’te yazdığım yazıda partinin iktidara yürüdüğünü ve bunun cumhuriyetimiz için iyi bir şey olduğunu söylemiştim.

        ESKİ TÜRKİYE TEPKİSİ

        Bu yazıya verilen tepkiler de tam eski Türkiye’ye özgüydü.

        Telefon açanlar "Bir istihbaratın mı var yoksa beklentilerini mi yazıyorsun, böyle şey olmaz" diyorlardı.

        Ben ise "Gidişatı görmemek için akıl tutulması geçiriyor olmak gerekir" diyordum.

        "Bu partinin iktidarı artık kaçınılmaz ve Türkiye’nin de çok ihtiyacı olduğu gelişmedir" cevabını vermiştim o günlerde.

        ERDOĞAN'IN ÖNEMİ

        O yazıdan sonra ilk görüşmemizde New York’ta lider Erdoğan’ın kulağına yaklaşıp "Sayın Erdoğan görüştüğünüz Başkan Bush sizin öneminizin farkında mı?" diye sormuştum. O da "Pek farkında olduğu söylenemez" demiş ve onun da eski Türkiye’ye ait bazı insanlar gibi olduğunu göstermişti bana.Anlayamıyor ve fark edemiyordu o da.

        Son maçı seyrederken bilinçaltımda Ümraniyespor ile kurulmakta olan Ak Parti'yi özleştirdiğimi ve Fenerbahçe ile de Ak Parti'ye direnen eski sistemi bir tuttuğumu fark ettim.

        Fenerbahçe şimdi darmadağın. Uzmanlar bunun birçok nedeni olduğunu anlatıyorlar.

        Ama bence aynı zamanda Fenerbahçe’nin yeni Türkiye’ye alışamaması gibi bir sorunu da var.

        DEĞİŞİM ŞART

        Artık eski düzenin güçlülerinin belirleyici olduğu bir müesses düzen yok.

        Ak Parti hem siyasette hem de sosyal yaşamda kurulduğu günden bu yana eskinin güçsüzlerine ses verdi, onlara var olma imkanını açtı.

        Bu yüzden o günlerde yazdığım birçok yazıda Ak Parti’nin aslında Cumhuriyetimizi kurtardığını çünkü eski sistemin bazı toplum kesimlerine karşı dışlayıcı tutumunun artık devam ettirilemez olduğunu söylemiş ve Ak Parti iktidara gelmeseydi sistemin çökebileceğini yazmıştım.

        BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞMELİ

        Ak Parti büyük değişimi sadece siyasette değil sosyal yaşamda da başardı. Anadolu’nun hemen her şehrinde artık mükemmel futbol sahaları var. Yıldızlar artık sadece İstanbul’dan değil Anadolu'dan da çıkıyor. Sadece İstanbul değil Anadolu'nun şehirleri de Ak Parti sayesinde globalleşti.

        Yeni Türkiye’de siyasette de sosyal yaşamda da değişime karşı durmaya çalışanlar var. Siyasi yaşamda katı seküler tepkilerin hala var olması gibi büyük takımın sadece İstanbul’dan çıkması gerektiğini düşünenler de direniyorlar. Bunlar tavırları nedeniyle birbirlerine benziyorlar.

        Direnmenin nafile olduğunu Fenerbahçe çok acı bir şekilde anlıyor. CHP'de eğer eski Türkiye’ye ait olan tavırlarından çıkmaz ve değişemezse İzmir'i de kaybedecek.

        Değişim zorunlu ve bu Türkiye için iyi olacak bir şey.

        Diğer Yazılar