Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suriye konusunda yönetimin iniş çıkışları, Trump’ın aldığı ani kararlar ve o karlardan ani dönüşleri şehirde sıkça esprilidedikoduların kaynağı oluyor.

        Bu konuda son yapılan espride şu; "Trump, Suriye’den çekilineceğini bir tweet ile duyurdu, şimdi en 'shrpie tükenmez Kalem'iylekalınacağını yazdı"deniliyor.

        Bu lafın söylenmesine yol açan gelişmeler ise şöyle;

        -11 hafta önce Trump yönetimin hiç bir kademesiyle konuşmadan DEAŞ’ın işinin bitirildiğini ve artık Suriye’den askerlerin çekileceğini bir tweet ile açıklamıştı.

        BİRİMLERDE PANİK

        -Bu konuda hiç bir hazırlıklarının olmadığını söyleyen yönetimin ilgili tüm birimlerinde bu açıklama bir panik yaratmıştı. Trump gelen itirazlara rağmen kararından dönmeyeceğini ve askerlerineve döneceklerinisöylemişti.

        SENATÖRLERİN MEKTUBU

        -Daha sonra başta senatör Lindsey Graham olmak üzere iki partiden de 12 senatör Başkan Trump’a çekilme kararının yanlış olduğunu ve gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen bir mektup göndermişlerdi.

        -En son olarak çekilme kararı yumuşatılmış ve 200 ile 400 askerin hem Fırat’ın doğusunda hem de güneydoğuda El-tanf bölgesinde bırakılacağı açıklanmıştı.

        GEREĞİ YAPILDI NOTU

        Şimdi espriye yol açan son hamleyi yine Trump yaptı ve 12 senatörün göndermiş olduğu mektubun arkasına tükenmez kalemiyle ‘gereği yapıldı’ diye yazarak mektubu senatör Lindsley Graham’a geri gönderdi.

        -Ulusal güvenlikcamiası içinde, "Başkan askeri bir tweet ile çekti ve tükenmez kalemiyleonları orada bıraktı lafı"işte bu nedenle çıkarıldı.

        YÖNETİMİN ÜSLUBU BU

        Dediğim gibi esprili konuşmalar var ama bütün bu süreç Trump’ın yönetim üslubu hakkında önemli ipuçlarını veriyor.

        Bir karar aniden sürpriz biçimde alınabiliyor ve daha sonra onun tam aksi bir karar da aynı hızla açıklanabiliyor. Yönetimin tüm kademeleri bu iniş çıkışlardan rahatsızlar ama yapabilecekleri de bir şey yok.

        Senatörler sayısı az da olsa geride asker bırakılması kararından memnunlar bunun da bilinmesi gerekiyor.

        Diğer Yazılar