Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Washington kokteyllerinin, iş çıkışı buluşmalarının yeni favori konusu Vicky Ward tarafından yazılmış olan 'Kushner Inc.’ adlı kitap olmaya başladı. Beyaz Saray’ın iç işleyişi hakkında dedikodular içeren her kitaba şehvetle yaklaşan Washington’un çeşitli meslek camialarının hemen hepsinde buluşma yerlerinde bu kitap konuşuluyor son 48 saatte.

        Adından anlaşıldığı üzere kitap Jared Kushner’in Beyaz Saray içindeki yükselişi ile ilgili aslında. Ama tabii ki karısı Ivanka Trump hakkında da yoğun bölümler içeriyor.

        JAVANKA

        Bradd Pitt ile Angelina Jolie birlikteliğini anlatmak için ‘Brangelina’ kelimesini üretmiş olan medya Jared-Ivanka çifti için de ‘Javanka’ terimini üretti, son kitap da bu kavram kullanarak dedikodu konusu yapılıyor şehirde.

        BABAM IRKÇI DEĞİL

        Yönetimin ilk aylarında Virginia’da ırkçı gruplar ile üniversite öğrencileri karşı karşıya geldikten ve çıkan olaylarda bir kadın araba altında kalıp öldükten sonra Trump, New York’taki otelinin lobisinde yaptığı açıklamada, "İki tarafında haksız yanları var" deyince ona ırkçı olduğu suçlamaları yayılmaya başlamıştı. Kitapta Ivanka’nın Beyaz Saray’da konuştuğu yönetim yetkililerine "Haksızlık yapıyorlar. Benim babam ırkçı değil" dediği açıklanıyor.

        ONLARI NEW YORK'A GERİ YOLLAYIN

        Washington sohbetlerinin asıl konusu bu değil. İnsanların asıl ilgisini çeken konu Trump’ın bir ara kızı ve kocasını Beyaz Saray’dan çıkarmaya karar vermiş olması ve bunun için Özel Kalem Müdürü John Kelly’e, "Ivanka ve Jared’i bir an önce New York’a geri gönderin" talimatı vermesi. Şehrin dedikoduyu çok seven kesimleri ağırlıkla bu konuyu konuşup tartışıyorlar.

        İŞİNİ NASIL TUTTU

        Ayrıca Jared’in Beyaz Saray içinde bu kadar gözden düşmüş olmasına rağmen daha sonra yükselişini sürdürdüğü ve onunla başlamış olan hemen herkes işten atıldığı halde onun yerinin hala sağlam olması da konuşuluyor. Kitaba ilginin asıl bu konuda da olduğu söylenebilir.

        Bürokraside herkesin işine tutunma savaşı vermekte olduğu Washinhgton’da insanların kitabı Jared’in işini tutmadaki başarı sihrinin ne olduğunu çözümlemek için okudukları anlaşılıyor.

        Diğer Yazılar