Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Modern yaşamın tanımı hızla değişiyor. Zamanı iyi değerlendirme, eğlenme kavramı da yeniden tanımlanıyor.

        Çeşitli streaming platformlarının sunduğu film ve diziler çoğumuzun hayatında oldukça önemli yere sahipler.

        Gerçi kitaplar ve okumak da mücadelesini güçlü sürdürüyor olsa da zamanımızadamga vuranlar Hulu, Netflix, Amazon Prime ve yakında gelecek Disney+ gibi platformlar.

        Eylül ayı ile başlayan, bu ay demetleri, yani evde oturduğumuz kıyafetledışarıya çıkmamızın gittikçe zorlaşacağı bu aylar eve kapanmanın daha da zorunlu olacağından hayatımızdaki bu trend bu aylarda daha da güçleniyor.

        *

        Büyük paraların döndüğü dizive film sektörlerini veren bütün platformlar birbiriyle inanılmaz sert bir rekabet içindeler. Eylül sezonunu Spy dizisi ile açan Netflix ay içinde hemen her gün yeni bir film ve dizi gösterime sokuyor. Hele de Disney+’ın devreye gireceği 12 Kasım yaklaştığında bu yeni şov girmenin hızının daha da artacağını söyleyebiliriz.

        *

        Yeni dizi ve filmleri seyretmeye benim gibi tutkuyla bağlı olan insanlar için bu rekabetin sonucu güzel tabii ki ancak bu güzellik kendisiylebirlikte bir sorunu da beraberinde getiriyor.

        Rekabet çok büyük ve ürünler çok fazla olduğundan ne olup bittiğini takip etmek çok zorlaştı.

        Bu sorunu tespit etmiş olan internet siteleri yeni bir gazeteciliktürü başlatmış durumdalar.

        Bunun örneklerini New York Magazin sitesinde, Slate ve Salon gibi haber sitelerinde Huffington Post'da görebilirsiniz.

        Bu sitelerin her birisi işi çeşitli platformlardayeni dizi ve filmleri takip etmek olan ve bunları okuyucuya yazan yeni muhabirler ve yazarlar ortaya çıkardılar.

        *

        Son günlere tık'lanma oranlana bakıyorum da bu tür yazı ve haberlerin hemen hepsi çok yüksek okunma ve sosyal medyada paylaşılma oranlana sahipler.

        Özellikle Netfilix için yapılmışolan en iyi film listelerini ben çok faydalı buldum örneğin. Bu listelerden 30’a yakın varlıklarından haberdarolmadığım ve hepsi de çok güzel olan filmibuldum ve seyretme listeme aldım.

        Bir örnek vereyim; Coen Brothers’ın ‘The Ballad of Buster Scruggs’ filminin ben varlığındanhaberdar değildim bu yorumlu listeden dolayı haberdar oldum ve bence bir şaheser seyretmek imkanını yakaladım.

        *

        Bu tür yazıların hemen hepsi konularında uzman olan iyi eleştirmenler tarafından yazılıyorlar böylece eğlenirken bilgi sahibi de olabiliyorsunuz.

        Habertürk bu konuda Mehmet Açar'la fark atıyor. Usta sinema yazarı Açar, zaman zaman streaming platformlarındaki filmleri, dizileri yazıyor ayrıca kapsamlı ve doyurucu 'izleme' listeleri hazırlıyor. Kadir Kaymakçı'yla 'Sinema Sohbetleri'nde yine bu tür platformlardakidizi ve filmleri mercek altına alıyorlar.

        Bence başkahaber siteleri de bu işe girmeliler ve bu konuya özel haberci ve yorumcu kullanmaya başlamalılar.

        Benim gibi olan insanların buna Türkiye'de çok ihtiyaçları bulunuyor ve eğer bu işe girişilirsebu siteyi taşıyıcı ağırlığa bile sahip olabilir gibi gözüküyor.

        Diğer Yazılar