Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnanması zor sonuçların anlatıldığı bir çalışma okudum. Yine inanılmayacak bir şekilde hiçbir ciddi gazetede, nedense, bu çalışmadan haber yapılmadı.

        Özetle diyor ki çalışmada: "Eğer böyle giderse, hiçbir tedbir alınmazsa, 60 yıl içinde bu dünyada erkek kalmayacak."

        Zaten hepimiz kadınlaşıyormuşuz bunun önümüzdeki 60 yıl içinde daha da hızlanacağı ve 2080’li yıllara gelindiğinde tamamen feminenleşmiş bir dünya olacakmış.

        Yaşayacak olsaydım da benim için bunun hiç mahzuru olmazdı.

        Felini’nin ‘Kadınlar Şehri’ne benzeyen bir dünyada yaşayabilmek bence çok hoş da olurdu.

        *

        Mesele çok ciddi ama sadece yeri geldiğinden bunun hakkında mizahi bir şeyler söylemem de kaçınılmaz.

        Dediğim gibi bu olacaklar beni üzmezdi ama keşke ikimiz de o tarihe kadar yaşayabilseydik de, ben testosteron düzeyi ile övünen Ertuğrul Özkök’ün kadınlaştığı zaman ne yapacağını görebilseydim çok daha mutlu olurdum. Bu kesin.

        *

        Şimdi bu tahmini yapan bilim insanları diyorlar ki hepimizin kullandığı gündelik eşyalarda 'toxic feminizing chemicals' (TFC) yani 'zehirli kadınlaştırıcı kimyasalar' bulunuyormuş. Gündelik eşyalardan bu kimyasallar insana da geçiyormuş. Bugün Amerika’da nüfusun yüzde 93’ünün vücudunda bu TFC’lerden bulunuyormuş. Bu oranı veren National Institute of Health.

        *

        Bu TFC’lerin kadınlar üzerine etkisi konusunda raporlar net değil ama erkekler üzerinde maalesef çok netler ve diyorlar ki; bu TFCler adından da belli erkeği erkek yapan tüm hormonlara saldırıp onları tüketiyormuş. Yani erkeği feminenleştiriyormuş.

        *

        Tespitlere göre durum devam ederse erkek cinsinin sperm sayı düzeyi 2079 yılına gelindiğinde sıfır olacakmış.

        Testosteron düzeyleri de 2087 yılına gelindiğinde tamamen sıfırlanacakmış erkek nüfusta.

        *

        Kendim için de bir espri yapmalıyım bu aşamada. Yaşayacak olsaydım benim için bu trend hiç fark etmezdi çünkü hem spermsayısında hem de testosteron düzeyinde sıfır oranını ben şimdidentutturmuş durumdayım.

        *

        Feminenleşmiş bir dünyada yaşamayı çok isterdim. O dünyanın çok daha duyarlı ve sevecen olacağına eminim. Hatta belki 2087 yılına gelindiğinde Türkiye’de kadın cinayetlerinin sonunun geldiğinin görülmesi ihtimali bile belki olabilecekti.

        *

        Yazının sonuna gelirken sperm sayısı ve testosteron düzeyi sıfırlanmış bir Ertuğrul Özkök olması ihtimali olacaksa eğer bu insanlığıngöze alabileceği bir risk olurdu bence.

        Diğer Yazılar