Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Venedik Film Festivali'nde gösterildiğinden bu yana hakkında çok konuşulan, tanıtım film bile seyredilme rekorları kıran Joker filmi gösterime girerken Amerika’da filmin gösterildiği sinemalarda bir katliam olabileceği korkusu yaşanıyor.

        *

        İnternetin 'dark web' dünyasında bu yönde sohbetler olduğu tespit edildi. Yani bazı kafayı yemiş inanlar Joker filmi gösterildiğinde kendilerinin de sinemaya silahlı gidip insanları öldüreceklerini söylemeye başladılar.

        Daha önce Christpher Nolan’ın ‘Dark Night Rises’ filminin gösterimine böyle hasta ruhlu bir adam silahla gitmiş ve dokuz insan vurup öldürmüştü. O filmde yer almamasına rağmen onun da Joker karakterinden esinlendiği sanılıyor.

        *

        Yeni filmde vahşi davranışların bir anlamda kaynağı ve anlamı araştırıldığından ve Joker karakteri de çok gerçekçi ele alındığından bu defa da bazı insanların bunu kendilerine öldürme daveti olarak algılayacaklarından korkuluyor.

        *

        ABD’de bu çok ciddi bir korku şu anda. Filmin gösterileceği tüm sinemalardapolis sayısı arttırılıyor.Yetkililer internetin dark web’indeki diyaloglarıyakından takip ediyorlar. FBI’ın 'Mindhunter' timleridevrede onlar da potansiyel seri katilleri bulup çıkarmaya uğraşıyorlar.

        *

        Amerika’da 2019 yılının bu aşamasına kadar toplam 21 ölümlü silahlı saldırı olayı yaşanmış. Yani bu yıl salgın gibi eline silah alan okul, alışveriş merkezi, konser basıp insanları tarayıpöldürdü.

        Toplumda bu konuda tam bir salgın yaşanmaktayken buna rağmen insanlarınsilah sevgisi hala azalmıyor. Silah taşımayı özgürlük olarak tanımladıklarından Teksas’ta yeni bir saldırının olduğu gün bile en azından makinelitüfek taşınmasına yasak getirilmesine imkan veren yasa aynı gün reddedilebildi. Çoğu insan silah fetişizminin toplumu mahvetmeye doğru gittiğini göremiyor.

        *

        Silah taşınmasına kısıt getirmek yerine ne yapıyorlar biliyor musunuz? Silahlara serbestlik sürerken okulları kale haline getirip saldırganlara karşı korumalı hale getirmek için projeler filan hazırlanıyor. Bazı projeleri gördüm çoğu okul Bağdat'taki, Afganistan'daki Amerikan Büyükelçiliği görünümündeydi.

        *

        Bu yıl ayrıca silahlara pek meraklı olan Amerikanfaşist çevreleri de güçleniyor ve o hareketlerin içinde de hayli fazla kafayı yemiş insan bulunuyor. Bunların hemen hepsi de adam öldürmeye başlamak için fırsatkollar gibiler.

        *

        İşte bu yüzden Joker filmininde bunları tetikleyici olabileceğidüşünülüyor. Eski örnekler ve son dark web diyalogları düşünüldüğünde bu korkuda da haksız değillergaliba. Bu hafta sonunda sinemaya gidenlerin çıkış kapılarına yakın oturmalarını tavsiye eden film eleştirmenleri bile var.Galiba en iyisibu filmi platformlara geldikten sonra evde ya da uçakta seyretmekten başka çare yok gibi.

        Diğer Yazılar