Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başlığa bakıp bunun o çok bilinen kadın ve alışveriş esprilerinden olduğunu sanmayın. O değil ama bunu benim bir vasiyet mektubum olarak kabul edebilirsiniz. Çünkü yazı bitmeden onun alışverişten döneceğini sanıyorum. Eğer döner ve tahmin ettiğimi yaparsa bir daha benden ne işiteceksiniz, ne de beni bir daha gören olacak.

        *

        Allah onu başımdan eksik etmesin sevgili karım benim yazılarımı artık hiç okumuyor. Nedenini sorduğumda bunun onun benden genelde çok sıkılmış olmasıyla alakası olduğunu söyledi. Neymiş efendim beni gerçek hayatta çok sıkıcı bulduğundan yazımı okuyunca da beni hatırlıyor ve yine sıkılıyormuş. Bunu duyunca "Ama komik yazılarımı seviyordun bir ara" dedim. O da bana komik yazılarımın aslında komedyenlerin gerçek yaşamda çok sıkıcı oldukları tezinin doğrulanması anlamına geldiğini söyledi.

        *

        Ben dünkü yazımı karımın yazdıklarımı okumamasına ve onu da okumayacağına güvenerek yazmıştım.

        Ama okumuş olmalı. Bunu ona direkt sorsaydım beni sevindirmemek için kesinlikle okumadığını söylerdi. Ama ben okuduğunu başka yerlerden kontrol ederek anladım.

        Ortak hesapla kullandığımız alışveriş sitelerine bir göz attım. Baktım ki Rana alışveriş sepetlerini hep büyük boylu çanta siparişleriyle doldurmuş.

        Mesaj çektim ve "Neredesin" diye sorduğumda bir büyük mağazanın ismini verdi ve çanta ihtiyacı olduğunu da ekledi. Çantanın en büyük boyunu arıyor olmalı.

        *

        Bu benim için yeterli kesin delildi. Aylardır belki de yılardır yazımı okumayan karım nedense dün yazımı okumuş ya da belki de kardeşi ona "Yazıya bir göz at sana faydalı bilgiler içeriyor" filan da demiş olmalı.

        Dün yazımda Rana örneğinden yola çıkarak kadın çantalarının içine konulan her eşyanın neden kaybolduğunu sorgulamıştım.

        Bir defasında kolumu Rana’nın çantasının içinde az daha kaybedeceğimi ve beni arzuladığı gibi öldürdükten sonra çantasının için soksa delilin ortadan tamamen kalkacağını da eklemiştim.

        *

        Alışveriş sepetlerini görür görmez yazımı sabah okuduğuna karar verdim. O gelmeden evden çıkabilirsem saklanmaya gideceğim belki de bir süre Oray’ın yanında kalırım. Havalar da soğumaya başladı sokakta fazla vakit geçirmeye artık imkan yok.

        Kaçamadığım takdirde ise dediğim gibi sonra beni aramanıza filan gerek yok. O çantanın içinde olduğuna inanmakta olduğum kara deliğin içine düşüp yok olacağım tamam mı.

        Diğer Yazılar