Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erkek beyni Türkiye’de hayli sorunlu. Zaten sorunlu durumda olan erkek beyinleri kadın düşündüğünde darmadağın hale gelebiliyor. Sorunlu beyinlerin yaşamakta oldukları inişler çıkışlar gündelik lisanlarına da yansıyor.

        Bu yaşananların eğitimle, sınıfsal konumla, siyasi düşünceyle fazla alakası olmayabilir. Çünkü toplumun her katmanından erkeklere baktığımızda kadınlar söz konusuolduğunda sorunlubir ruh halinin var olduğu görülebiliyor.

        Örneğin erkeğe rahatlıkla 'erkek' diyebilenler, kadın söz konusuolduğunda 'hanım' veya 'hanımefendi' diyorlar. Sanki kadın kelimesinde bir kendiliğinden sorun varmış gibi, sanki kadın kavramı ayıpmış gibi davranılabiliyor.

        Bu konuyu uzun zamandır düşünmekteydim ama böylesine sıcak biçimde gündemime girmesi Davos’taki Bloomberg HT ekibiyle bir mülakat yapan Cüneyt Zapsu’yu dinlediğimden dolayı oldu.

        Daha önce yazmış olduğumdan tekrar olacak ama ben Cüneyt Zapsu’un çok bilgili birikimlive global insanı ilişkilerini ustaca yöneten bir insan olduğunu düşünürüm.

        Hatta yakın geçmişte Türk-Amerikan ilişkileri nerdeyse tamamen kopma noktasına girergibi olduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington’a getireceği heyete mutlaka Cüneyt Zapsu’nun da dahil edilmesi gerektiğini yazmıştım. Çünkü Erdoğan da geçmiş deneyiminden zaten biliyordur, Zapsu'nun Washington’da açamayacağı kapı yok gibidir.

        Neyse bu başka konu bu arada Zapsu’nun Dünya Ekonomi Forumu'nun kıdemli danışmanı olduğunu ben bilmiyordum Bloomberg HT'demülakatı vesilesiyle bunu da öğrenmiş oldum. Dedim ya global ilişkileri çok güçlü olan bir insandır o.

        Şimdi mülakatın başında Zapsu iş insanı olarak Davos’ta Türkiye’den çok az katılımcı olduğunu bunun da yanlış bir şey olduğunu anlattı.

        Erkekleri ele alırken 'iş adamı' kavramını kullandı ama sıra kadınlara gelince o bile 'iş hanımı' deyiverdi.

        Onun gibi bilgili birikimli ve dünyayı yeni trendleri bilip takip eden bir insan bile bunu yapabiliyorsa, 'iş kadını' demeye o bile zorlanabiliyorsa varın siz toplumun genelinde neler yaşandığını düşünmeye çalışın

        Erkek-kadın ilişkisinde toplumun genelinde yaşanmakta olan sorunları çözme yoluna girilebilmenin ilk önce kadına rahat biçimde 'kadın' demeyi başaramadıkça imkansız olduğunu düşünüyorum.

        Diğer Yazılar