Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aslında bugün ciddi konular hakkında yazacaktım.

        Ancak dünyanın makro konuları hakkında laf eden Sedat Ergin var oldukça ben makro konuların hiç bir tanesine girmeme kararı verdim. Allah onu başımızdan eksik etmesin çünkü bütün sıkıcı konuları o ele aldığı için bizler serbest takılmaya imkan bulabiliyoruz.

        Sedat eline hangikonuyu alırsa alsın insanın içini bayıncaya kadar dibine iniyor, detaya giriyor.

        Örneğin diyelim ki bugün yazısında yatağından kalktıktan sonra ne yaptığını anlatmaya girişmiş olsaydı yazının şu anına kadar sadece sağ ayağını yere bastığını anlatmış olurdu. Basın dünyamızın Proust’u gibi adam. Proust da sayfalar boyunca yatakta bir yandan diğer yanına dönüşünü anlatmıştı.

        Dolayısıyla Sedat var oldukça ne benim ne de başkasının büyük sorunlar hakkında diyebileceği yeni bir şey kalmış olması imkansız.

        Makro olayları ben ona bıraktığımdan ben bugün mikro bir olayı anlatacağım.

        Memlekette sadece büyük olaylar değil küçük küçük birçok olay oluyor her gün.

        Bakın bunlardan bir tanesi de şu:

        Okuduğum haberde isimler de geçiyor ben bunları kullanmayacağım.

        Alanya’da bir kahvehanede oturmuş çayını içmekte olan bir kişinin bardağına gökten kullanılmış prezervatif düşmüş.

        Adam bu yüzden kahvenin işletmecisine kızmış. O da bunun nasıl olabildiğini araştırmaya başlamış.

        Sonunda anlaşılıyor ki kullanılmış prezervatif aynı binanın üçüncü katında Alman sevgilisi ile oturmakta olan bir Türk gencinin evinden atılmış aşağıya.

        Oldukça düşüncesiz bir davranış ama merak ettiğim konu bir adam kullanılışmış prezervatifi neden banyodaki çöpe değil üçüncü kat penceresinden sokağa atar. Bu davranışı tetikleyen ruh hali ne olabilir bunu anlamak istiyorum. Bu nasıl bir ruh halini işaret ediyor bunu çok merak ediyorum. Çünkü böyle bir şeyin kazayla olabilmesine imkan yok. Tüm olasılıkları düşündüm emin olun bu olay bir kaza sonucu değil bilerek ve isteyerek yapılmış bir iş.

        Şu anda kendimi tutup konuyu burada kesiyorum çünkü içimden zorlukla baskı altında tutmaya çalıştığım terbiyesizliğimin kabarmaya başladığını hissetmeye de başlıyorum. Aklıma tuhaf şeyler geliyor. En iyisi ben konuyu burada noktalayayım.

        Diğer Yazılar