Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Baba Bush çalışma hayatının hemen hemen tümünü devletin içinde başkanlık dahil çok önemli yönetim işleri yaparak geçirmişti.

        İşte bu nedenden dolayı başkanlığı bıraktıktan sonra normal hayatın içinde biraz bocaladı.

        Hayatında ilk kez 70’li yaşlarda alışveriş yapmaya çıkınca alışverişini doğal olarak tamamlayamadı çünkü kredi kartının nasıl kullanılacağını bilmiyordu. Ogüne kadar alışverişlerini hep başkaları yaptığından bunu bile öğrenme fırsatı hiç olmamıştı.

        *

        Şimdi durup dururken Baba Bush’la ilgili eski bir olayı neden anlattığımı merak ediyor olabilirsiniz.

        İşi Trump’a bağlayacağımda ondan böyle başladım.

        Trump, baba Bush gibi değildi. O devletin hiç bir kademesinde çalışmadan direkt başkanlığa oturdu.

        Bir insanın hayatı boyunca emlakçılık yapıp oradan direkt Amerika’yı yönetmeye soyunması bazılarına demokrasinin bir güzelliği ve hoş bir şey olarak gelebilir tabii ki.

        Ama benim gibi bunun son derce katastrofik sonuçlar doğuracak anlamsız bir şey olduğunu düşünenler de çok sayıda.

        *

        Katastrofik sonuç derken neyi kastettiğimin son örneği geçenlerde yaşandı.

        Trump birdenbire nereden çıktığı belli olmayan bir laf söyledi.

        Virüs salgının insanlara dezenfektan enjekte edilerek önlenmesi ihtimalinden bahsetti.

        *

        Daha sonra bunun bir şaka olduğunu söylese bile Trump başkanlığını yapmakta olduğu bu ülkeyi biraz tanısa, bu coğrafyada çılgınların sayısının had safhada olduğunun ve toplumun aslında geriye doğru bir evrim geçirmekte olduğununbiraz farkında olsa bu sözü katiyen söylemezdi. Belki kendisi de o evrim sürecinin içinde olduğundan bunun farkında olmayabilir de.

        *

        Haydi gözlem kabiliyeti zayıf, okuma yazması pek yok diyelim sadece biraz çıkıp kendi başına alışveriş yapsaydı bile bu lafı katiyen etmezdi.

        Trump gayet tabi ki Baba Bush gibi devlet içinden yetişmiş ve başkan olmadan önce önemli görevlerde bulunmuş bir insan değil. Başkanlığını nasıl yapmakta olduğunu gören her insan bunu zaten anlayabilir aslında.

        Ama o başkan olmadan önce de zengin olduğundan alışverişlerini başkalarına yaptırıyordu büyük ihtimalle.

        *

        Trump biraz kendisi alışveriş yapmış olsaydı ve sadece aldığı malların üzerindeki tüketici uyarılarını biraz okusaydı dezenfektanın insana virüsle savaşta yararı olabileceği lafını katiyen ifade etmez ve hatta bunu düşünmezdi bile.

        Ne demek istediğimi açmak için birkaç örnek vermeliyim size:

        Demiri bile demire yapıştırma ve bir defa yapıştırdığındabunları dünyadaki hiç bir gücün ayıramayacağını iddia eden bir zamk var. Bunun ambalajının üzerinde tüketiciler, bu zamkı gözlerine sürmemeleri için uyarılıyor.

        Veya diyelim ki basit bir tel zımba aldınız onun üzerinde de 'bunu dudaklarınızı birbirine zımbalamak için kullanmayın' diye uyarı olabiliyor burada.

        Ve son olarak diyelim ki veteriner hastanesinin alışveriş bölümündenköpek maması aldınız. Onun paketi üzerinde de ‘İnsanın yemesi için uygun değildir’ yazar. Mamanın veterinerden alınmış olması ve üzerinde de iştahı iyi olduğu belli birköpek resmi olması buradaki insanlara yeterince uyarı oluşturmayabiliyorbunun ayrıca illa da açık bir şekilde de söylenmesi lazım.

        *

        Bu neden böyle biliyor musunuz?

        Çünkü burada normal insanın aklına bile getiremeyeceği ve görenin bu kadarı da olmaz diyeceği tuhaflıkların her türlüsünü yapabilen insanlar var. Üstelik bunların sayıları tahmin edebileceğinizden çok daha fazla.

        Daha önce demiri demire sıkıca kenetleyen güçteki zamkı göz kapaklarına sürüp göz kapaklarınıebediyete kadar kapayan, tel zımba ile kendi dudaklarını birbirine zımbalayan veya köpek mamasını afiyetle yiyen insanlar emin olun ki varlar.Bu yüzden ilacın üstüne bile kutuyu açınca kapağını sakın ha yutmaya kalkışmayın türünde uyarılar toplumun her alanında varlar.

        *

        İşte bu nedenle Trump insana dezenfekte enjekte edilmesinin virüsle mücadelede yararı olabileceğini açıkladıktansonra bunu ciddiye alıp birçok insanın içmesine ve virüsün neden olduğu ölüm sayısından bile saha fazla insan ölebileceğini bilen dezenfektan üreticileri hızla bunu sakın ha yapmayın diye açıklama yapmak zorunda kaldılar.

        Başkan ne kadar tehlikelibir şey yapmış olduğunu ve bunun aslında kitlesel ölümlere yol açabileceğiniancak 24 saat sonra fark edebildi.

        Ve sadece bir şaka yapmış oluğunu açıkladı.

        Diğer Yazılar