Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ABD’de bu arada bir de çok kritik bir seçime doğru gidilmekte olduğu salgın nedeniyle unutabiliyor.

        (‘Bu arada’ lafını bana talk-şovcu komedyen Stephen Colbert çok sevdirdi. Onun komedi monologlarında ‘meanwhile’ diye adlandırılan bölüm çok komik ve beyin açıcı. Bu arada Colbert şovunu evinden yapıyor ve karısı ile arada bir sohbetleri de çok güzel. Youtube’dan izleyin öneririm)

        Normal olarak çok heyecanlı geçmesi beklenen seçim süreci toplumda neredeyse sessiz bir şekilde izleniyor.

        Zorlu bir salgın ile mücadele kavgası veren New York’ta seçim heyecanı ilk kez önceki gün yaşandı.

        *

        Liberallerin kalesi durumunda olan ve dolayısıyla çoğunluğu Trump’tan hiç hoşlanmayan New York ahalisi Washington’dan gelen haberi büyük heyecanla karşıladı.

        Beyaz Saray kaynaklı bu haber virüsün Trump’ın çalışma ortamını da vurduğunu söylüyordu.

        Hemen "Keşke Trump da işe gitmemeye başlasa ve hatta kendisini evine kapasa... Daha da güzeli yazın tatil amaçlı olarak kullanılan evine gidip orada saklansa" diye laflar dönmeye başladı; bu yeni dönemde eskinin kokteyl sohbetlerinin yerini alan online sohbet ortamlarında.

        Hiç adetim olmamasına rağmen, hatta bundan hoşlanmasam da belki dünyaya bir yardımı olur diye sohbetin bir tanesine katılıp ABD’yi ve onunla birlikte dünyayı kurtarabilecek önerimi ilettim.

        "Türkiye virüs ile savaşta çok sağlam gidiyor. Durum ABD’den çok daha iyi. Eğer Trump virüsten o kadar korkuyorsa ve işi bırakıp evine çekilmek istiyorsa bence onu Türkiye’ye gitmeye ikna edin. Virüs bitinceye kadar Trump Türkiye’de saklansın. İsterse İstanbul'daki gökdeleninde ona büyük bir ev hazırlanabilir ya da o bence daha iyisi Bodrum’a gidebilir. Orada ona evimi kiralayabilirim yeter ki sinirimi bozarak indirim filan istemesin benden!"

        Bunu söyler söylemez dediğime pişman olmuştum çünkü Trump’a hiç güvenilmez yıllar önce yapılmış o evimin kirasını da düzenli ödemezdi bu adam kesinlikle.

        REKLAM

        *

        Ben bunu yazdıktan sonra millet Türkiye konusunda bir şey demedi ama Trump’ın ABD’yi terk etmesi fikri çok popüler olmuştu.

        *

        Başkan Yardımcısı Pence ve Başkan Trump’ın maske takmama ısrarları sonucunda onları örnek alanlar sayesinde virüsün sonunda Beyaz Saray’ın da içini vuracağı zaten belliydi.

        Adı saray olan ancak sadece gecekondu özellikleri taşıyan Beyaz Saray’ın içi şu anda aynen bizim evimizin içi gibi.

        Evimizden taşınma hazırlığı yapmakta olduğumuzdan evin içi Nazi bombalarına hedef olmuş orta sınıftan İngilizlerin evinin durumuna benziyor.

        Yatağıma giderken bile hayli zorlu dört çarpı 5 metre engelli, enkaz arası yürüyüşü yapmak zorundayım. Bazen bu durumu acaba Rana bana egzersiz olsun diye mi oluşturdu diye düşünüyorum. Ama bu da olamazdı çünkü inanılmaz sıhhatsiz diyetimle birlikte yine olağanüstü boyutlarda olan hareketsizliğimin beni ölüme götüreceği kesinken Rana’nın bana yatağıma giderken spor yaptırması olacak bir iş değildi. Çünkü bu spor nedeniyle hayatımın biraz daha uzaması riskini göze alabileceğini hiç düşünmüyorum.

        *

        Evet Beyaz Saray denilen yerdeki durum da aynen bizim evin içi gibi.

        Yeri gelmişken söylemeliyim ki gerçek adı 'Beyaz Ev' olan bu yapıyı dünyada bir tek ısrarla biz Türkler ‘saray’ diye adlandırmayı sürdürüyoruz. Galiba bir başkana ancak 'saray’da oturmak yakışır diye bir düşünce de var memlekette.

        *

        Beyaz Ev'in içindeki personel tıkış tıkış odalarda neredeyse birilerinin üzenlerinden atlayarak yürüyüp, çılgın bir tempoda çalışmak zorundalar. Gayet tabi ki bu tıkış tıkış ortam tek bir maske takmayan virüs taşıyıcı olduğu takdirde salgının başlayabilmesi için ideal bir koşul oluşturuyor..

        Düşünebiliyor musunuz tüm dünyanın ‘hot zone’ merkezi olarak Wuhan değil de Beyaz Saray olsaydı bu son derce şık olmaz mıydı ne dersiniz. Kim bilir o durumda Çin lideri neler neler söylerdi Amerika için. Trump’ın ‘Çin virüsü’ söyleminden başlayıp Çin'i birçok kabahatle suçlayan konuşmalarını hatırlayın, benim dediğim senaryonun olması durumunda Çin de aynen bunu Amerika'ya karşı yapacaktı.

        *

        'Beyaz Ev’deki virüs taşıyıcının kim olduğu tespit edilemedi henüz.

        Ama bunun Başkan Trump ya da yardımcısı Mike Pence de olması ihtimali var..

        İkisi sanki çok da matah bir şey yapıyorlarmış gibi sürekli maskesiz dolaşıyorlar ortada.

        Büyük ihtimalle onlar sayesinde Trump’ın kurdurduğu virüs ile savaş komitesinin bütün kritik personeli şüphe nedeniyle kendilerini ev tecridine aldılar.

        *

        Bunlar arasında ‘beyin seksidir’ diye düşünen kadınlarca seksi erkek ilan edilen doktor Fauci de var.

        Bu arada bu kadınların yanlış olmaları ihtimali büyük. Çünkü onların dediği gibi beynin seksi olması durumunda benim bile seksi bulunmaya başlamam belki gerekebilecekti ki bu da çok mantıksız olurdu. Ha şunu derseniz o zaman onu kabul edebilirim: "Sen hem aptal hem de çirkinsin." Bunu hiç olmazsa iç tutarlılığı var diye kabul edebilmem mümkündü.

        *

        Eğer Trump’ın semptom göstermeyen virüs taşıyıcısı olmasına bir ihtimal varsa o zaman onun hemen seçim kampanyasına çıkıp bol kalabalık mitingler düzenlemesine izin verilmeli.

        Çünkü ancak bu, Trump’ı sevebilip, ona oy veren insanları bu dünyadan uzaklaştırmanın en kestirme yolu olabilir.

        Yani eğer Trump bir virüs taşıyıcısıysa onun mitinglerinde her insana sarılıp öpmesine izin verilirse ancak bunun, bu dünyada Trump gibi düşünen sadece Trump’ın kalması gibi bir hayra yol açması ihtimali var.

        Diğer Yazılar