Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni normalimiz denilen şey hiç ummadığımız yeni sosyal problemleri de ortaya çıkarıyor.

        Bu belki beklenir bir şeydi ama ortaya çıkan problemlerin bazıları öylesine tuhaf ve çözümsüz görünüyorlar ki, bunlara nasıl çözüm bulunacağını izlemek ileride çok ilgi çekici olacak, buna eminim.

        Sosyolojik trendler açısından son derece ilginç ve heyecanlı bir döneme girdiğimiz kesin.

        *

        Gerçi yeni çıkan tuhaf problemlerin önemli bölümü sadece Amerika’ya özgü de olabilir.

        Burada günlerdir anlatmaya çalışıyorum, burası garip olayların, garip insanların dünya başkentiymiş gibi yaşıyor.

        Aklınıza gelebilecek veya gelemeyecek her türlü gariplik burada olabiliyor. İşte sadece bu yüzden Amerika kendi içinden çok iyi komedyen çıkarıyor olabilir. Çünkü hiçbir komedyenin malzeme problemi olmaz bu ülkede. Cem Yılmaz burada yaşıyor olsaydı sahne şovu bir başka güzel olurdu. Mizah yazarı olarak ben de bunu çok iyi biliyorum ve sadece bir tek bu konuda "Amerika iyi ki var" diyorum. ABD bu dünyada olmasaydı bu kadar garip, saçma malzemeyi de nereden bulabilirdik bilemiyorum.

        *

        Örneğin evlerinde bir hayalet olduğuna inanmakta olan çok sayıda insan var Amerika’da.

        Türkiye’de de bir ara medyumlar modası vardı. Onların uzmanlık alanı da cinlerdi.

        Onların anlattığına göre evlerinde cin olduğuna inanan çok sayıda insan varmış Türkiye’de de. Bu doğru mu, yanlış mı bilemiyorum. Bu konuda bir istatistik olduğunu da sanmıyorum.

        Ama evinde cin olduğuna inanmakta olan tek bir kişi bile olsa onun da sorununa eğilmek durumundayız.

        Amerika garipliklerin ülkesi olduğundan evinde sadece cin değil başka her türlü öteki dünya varlığının diğer dünyadan gelip de evine yerleşmiş olduğuna inanan çok sayıda insan var.

        REKLAM

        *

        Bu insanlar son ‘evde kal’ günlerini nasıl yaşıyorlar, bunu merak etmemek mümkün değil. Bir New York Times muhabiri bunu sonunda merak etti ve onların evlerinde yaşadıkları hayatların haberini de yaptı.

        Düşünebiliyor musunuz, evinizde hayalet olduğuna inanıyorsunuz, inanmakla da kalmayıp onu her gece görüyor ve korkuyorsunuz da.

        Salgın öncesine bu meselenin çözümü daha kolaydı. Evinizden mümkün olduğunca fazla dışarda vakit geçirirseniz korkulu saatleri azaltmanız mümkündü.

        Ama salgınla birlikte evde kal emirleri de gelmeye başlayınca bu insanların hayaletleriyle birlikte şu aralar evlerinde neler yaptığını anlamak gerekiyor.

        Düşünün evdeki saat gece yarısını çalınca evin içinde size aniden hayalet gözükmeye başlıyor. Hayalet gözükmekle de kalmıyor artık dışarıya kaçamayacağınızı da bildiğinden üstünüze daha da geliyor. Size ürkütücü oyunlar düzenlemeye filan başlıyor.

        Sizi bilmem ama evinde hayalet olan insanların son günlerin evde kalma dönemini nasıl geçirdiklerini düşünürken bile ben korkuyorum.

        *

        Gerçi bizim evde de bir hayalet bulunuyor buna alışık olmam gerekirdi bu yüzden.

        Rana bu hayaletin ben olduğumu durmadan söylüyor. Bunu bir işe yaramaz olduğumu vurgulamak için yapıyor. Ben "Daha fazla açıklamana ihtiyacım yok, tamam, dediğin gibi işe yaramazım. Bak kabul ettim" dememe rağmen o bana, baskısını artırmak için, hayalet olarak hitap etmeyi sürdürüyor.

        Bahsettiğim hayalet ben değilim. Bazen Amerika’daki evde babamı görüyorum ben.

        Bir saat önce onunla Ankara’dan telefonla konuşsam da bir saat sonra evin içinde görüyorum onu Amerika’da.

        Ama o beni korkutmuyor hiç, aksine benimle sohbetler ediyor. Sadece içkimi içiyor, tek zararı bu bana. Adamın hayaleti bile hayli sıkı içebiliyor.

        Evinde hayalet olduğuna inananların da hayaletleri babam gibiyse o zaman ortada fazla bir sorun yok demektir. O hayaletler de babama benziyorlarsa içkiler kilit altına alındığında o evlerde de sorun biter.

        Ama ben her hayaletin babamın hayaleti kadar eğlenceli olabileceğine inanmıyorum. Bazıları hayli ürkütücü de olabilirler. Asıl merak ettiklerim evlerinde ürkütücü hayalet ile birlikte yaşamak zorunda kalanların son günlerde neler yaptıkları. Hayalet kovucu çağırsalar da adamlar virüs salgını döneminde katiyen eve servise gelmezler.

        *

        Evet yeni normalimizin, yeni modern zamanlarımızın sosyal problemlerine bu köşede arada bir değineceğim. Bugün evinde hayalet olanların zorunlu evde kalma döneminde yaşadıklarıyla başladım yeni normalimizin yeni sosyal problemlerini ele almaya. Devamı yakında.

        Diğer Yazılar