Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sokaklarda fazla insan olmadığından, selfie çektirmek isteyecek hayranlar da fazla ortada olmadığından, suratlarında maske olduğundan tanımayacaklarını da düşündüklerinden bu dönemde ünlüler daha önce istedikleri gibi dolaşamadıkları sokaklarda rahatça dolaşıyorlar.

        Kaliforniya Beverly Hills’teki 50 kilometre çaplı Three Mile Zone (TMZ) dışında Manhattan sokakları da ünlülerin tercih ettiği dolaşma alanları.

        *

        TMZ biliyorsunuz ünlü bir magazin gazeteciliği şovu da ayrıca. Hem Kaliforniya’da çalışanlar hem de New York’takiler ağırlıkla paparazzi diye adlandırılan, ünlü insanları gündelik yaşamları içinde yakalayıp fotoğraflarını çekenlerden oluşuyor.

        Başkalarının yakalayamadığı ender fotoğrafları çekenler de bunları yüksek fiyattan ajanslara satabiliyorlardı.

        Örneğin bir foto muhabiri cinsel tacizden hüküm giyen Harvey Weinstein’ın evinin yanındaki bir çatıdan onun hapishaneye götürülmek için çıkarıldığı gün fotoğrafını çekebilmişti ve bunu oldukça iyi paradan da pazarladı.

        *

        İnsanların artık sokağa fazla çıkmadıkları, ünlüler çıksa bile suratlarında maske olduğu bir dönemde paparazzilerin de işi çok zorlaştı. Çok para kazandıran fotoğraflar çekmek hayli zor şu aralar.

        Ama paparazziler New York ve Beverley Hills sokaklarında bir umutla hala daha dolaşıyorlar.

        Bunlardan bir tanesi geride bıraktığımız korkunç üç ayın bence en ürpertici fotosunu da çekti.

        Salgının başında New York’a bir hastane gemisi demir atmıştı. Bir paparazzi çevrede dolaşırken bu geminin üzerinde leş kargalarının dolaşmakta olduğunu görmüş ve bunun fotoğrafını çekmişti. Leş kargaları cesetlerden yayılan gazı algılayıp bunun çevresinde dolaşırlarmış.

        Bu, aslında New York’un yaşamakta olduğu dehşetin de fotoğrafıydı.

        REKLAM

        *

        Paparazzilerin ünlüleri tanımak için illa da suratlarını görmeleri gerekmiyormuş. Ünlüleri vücut hareketlerinden, yürüyüş stillerinden tanımak gibi yetenekleri de varmış. İyi ki de durum böyle çünkü bu olmasaydı herkesin maskeli olduğu ortamda işleri daha zor da olacaktı.

        *

        Allah’tan çoğu ünlünün köpeği de var. Bunu dolaştırmak için sokağa çıkanların sayıları hayli fazla. Paparazziler de onların köpekleriyle dolaşırken fotoğraflarını çekiyorlar bol bol.

        Bir de ünlünün alışveriş yaparken ki fotosu da çok popüler olabiliyormuş.

        *

        Tabii bu meslekte ünlünün tanıdığı paparazziyi telefonla arayıp neler yapacağını daha önceden ona söylemesi de az rastlanılan durum değil. Bu yüzden paparazziler ünlüyü takip ederken birbirlerinin de ne yaptığını bilmek ve ona göre tedbirler almak zorundalar. Bir ünlüden telefon alıp onun evinin önüne giden bir paparazzinin, arkadaşları tarafından hemen takip edileceği de kesin gibi.

        *

        Salgın nedeniyle modern yaşamın ve çeşitli mesleklerin içerikleri yeniden tanımlanıyor. Sosyoloji açısından heyecan verici bilimsel bir dönem olmalı bu. Tabii ki sosyoloji dalının önem verdiği konuların da değişmesi gerekebilecek. Hayat, değişimler ve trendler hakkında düşünmeyi kendi meslek dalının tanımında görenler bu konularda sıkça yazmalı ki sonunda bir yeni fikir oluşabilsin yeni normalimiz hakkında. Ben de naçizane bu köşede bu dinamik düşünce sürecine katkılar yapmaya çalışıyorum arada bir.

        Diğer Yazılar