Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlkokuldan sınıf arkadaşım Gülgün kadınları anlamanın ipucunu veren bir videoyu göndermiş.

        Kadınları anlamanın yolunu gösterdiğini iddia eden neredeyse birkaç büyük kütüphaneyi dolduracak kitap vardır herhalde.

        Bu çalışmalar kadının üzerinde kafa yorulmayan yönünü bırakmadılar. Belki de her bir bölümü ayrı ayrı anlamamıza yol açmışlardır da ama kadını bütün olarak, her bir ayrı yanının toplamı olarak düşündüğümüzde anlayabildiğimiz hala çok şüpheli.

        *

        Bazılarımız, örneğin ben ve benim gibi birçok insan belki de tüm hayatımızı kadını anlama yolunda harcadığımız halde büyük ihtimalle başarıya ulaşmadan bu hayattan çekilip gideceğiz.

        *

        Fakat arkadaşımın göndermiş olduğu formül bir ihtimal çözüm yolunu sonunda insanlığa göstermiş olabilir. Bu kısa video onu üreten için küçük bir adım olabilir ama insanlık için büyük bir adım olma ihtimali de var.

        *

        Videoda zenci bir kadın anlatıyor.

        (Bu arada kimse benden suçluluk kompleksi ile dolu beyinler tatmin olsun diye zenciye 'siyahi' diye hitap etmeye başlamamı beklemesin)

        *

        Kadın diyor ki:

        -Eğer daire şeklinde pişirilen pizzanın...

        -Bu şekline rağmen neden dikdörtgen kutularda...

        -Üçgen şekilde kesilmiş dilimler halinde satıldığını neden bu birbirine uyumsuz şekillerin bir arada pizza için uygun görüldüğünü çözümleyebiliyorsanız, bu karmaşayı tam olarak anladınızsa...

        -İşte o zaman kadını da anlamaya yaklaştınız demektir...

        *

        Evet belki de kadınlar da birbiriyle çelişik ve uyumsuz gibi görülen duyguları, bir arada bunlar sanki birbiriyle son derce ahenkliymiş gibi bir arada uyumlu tutabildikleri için erkeğe gizemli ve zor anlaşılabilir gibi geliyorlardır.

        Yani pizzadaki gizemi çözdüğümüz takdirde bir ihtimal kadınları da çözümlemeye bir adım daha yaklaşmış olabileceğiz.

        *

        Bu da kadını anlamak açısından bana bir büyük avantaj daha veriyor.

        Çünkü 1972 yılından bu yana pizzayla New York’ta başlayan sıcak ve tutkulu ilişkim hala daha kesilmeden sürmekte.

        Yani ben son derce tecrübeli bir pizza uzmanıyım.

        Bu arada pizzanın kökeni İtalya’da olabilir ama üçgen dilim ve yuvarlak pizzanın dikdörtgen kutu içinde satılması da New York kentinde bulunmuştur.

        Şehir hakkındaki uzmanlığım pizza konusundaki tecrübemle birleştiği takdirde kadını sonunda çözümlemeye şu anda en yakınlaşmış olan insan da olabilirim.

        Umarım kıymetimi bilirsiniz ve insanlığın önemli bir sorununu çözmeye ne kadar da yakın olduğumu görerek kıymetimi de bilip yazılarımı okumayı sürdürürsünüz. Unutmayın ki hepinizin beklediği gizemli soruna nihai cevap yakında bu köşede olacak beni takip etmeye sadece bu nedenle de olsa devam etmeniz gerekiyor.

        Bilmem anlatabiliyor muyum?

        Diğer Yazılar