Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Eskiden Stanley Kubrick’in '2001: Uzay Macerası' gibi filmlerde gördüğümüz uzay araçları beni "Acaba kaç yıl sonra bunlar gerçek olacak ki ve acaba bunları ben görebilecek miyim?" düşüncelerine iterdi.

        Her ay büyük ilgi ve keyifle okuduğum Architectural Digest dergisinin son sayısında Kubrick’in filmindeki destansı görüntüleri çağrıştıran bir haber vardı.

        DÜŞÜNÜN SADECE 6 YIL SONRA

        Çok yakında uzayda bir uzay oteli açılacakmış.

        Bu haberdeki ‘Çok yakında’ kavramı biz bilim kurgu müptelalarının alıştığı türden 'çok yakın' kavramıyla ilgisi yok. Bu uzay oteli yüzyılın sonunda filan değil 2027 yılında müşteri kabul etmeye başlayacakmış.

        Yani şunun şurasında 6 yıl sonra isteyen ve imkanı olan tatil planları içine uzayda bir otelde kalmayı da koyabilecekmiş.

        6 yıl sonrası bilim kurgu ekolü açısından ve fizik teorisindeki zaman kavramı açısından da fazla anlamı olmayabilir. Tabii benim yaşımdaki insanlar 6 yıl sonrası için bile temkinli olup ‘acaba ben görebilir miyim’ demek temkinliliğini sürdürmeliler.

        REKLAM

        Bizdeki seçimden 4 yıl sonra uzayda kalabileceğimiz bir otel olması son derece fantastik geliyor bana.

        ELON MUSK DEVREDE Mİ

        Eski bir pilot tarafından yönetilmekte olan Orbital Assembly Corporation tarafından uzay otelinin tasarım çalışmaları sürdürülüyor. Odalarından baktığınızda uzaktaki dünyamızı veya diğer gezegenleri göreceğiniz otelde 280 müşterinin konaklaması için düzenleme yapılıyormuş. Voyager Station adı verilecek bu otelde ayrıca 112 uzay aracı personel de bulunacakmış.

        Blincow, verdiği demeçlerde uzay turizmi konusunda birer uzay vizyoneri olan işadamları Richard Branson ve Elon Musk ile temaslar içinde olduklarını ve büyük ihtimalle projeyi Elon Musk’ın 'Space X' şirketi ile ortak yapacaklarını söylüyor.

        Haberi okuduktan sonra bilim kurgu edebiyatı okuma alışkanlığından gelen merakım depreşti ve planlanan uzay otelinin olası tasarımlarına da da baktım. Uzaydaki yörüngesine yerleşecek otelin dışarıdan görünümünü canlandıran ilk tasarım çizimine baktığımda Stanley Kubrick’in filmindeki aracın veya Uzay Yolu dizisindeki aracın görünümünü ilk gördüğümde hissetmiş olduğum heyecanı hissettim.

        Keza odaların pencerelerinden görünecek manzaranın canlandırıldığı çizimlere de bakınca tüylerim keşke orada olabilseydim düşüncesiyle birlikte gelen iç titremesiyle doldu.

        2027'de insanların uzayda otelde kalma şansları olabilmesi insanlık açısından büyük bir şey ve çok da heyecan verici.

        Diğer Yazılar